Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mikor, hány óra között a...

Mikor, hány óra között a legegészségesebb aludni?

Figyelt kérdés
2018. jan. 22. 06:40
1 2
 1/11 anonim válasza:
65%
22-6 óráig.ugyanis 22 órától kezdenek a szervein tisztulni/pihenni.minden órában megvan melyik szervünk regenerálódik.
2018. jan. 22. 06:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Este, 10-körül már érdemes lefeküdni aludni.

Egy ember alvásigénye általában 8 óra, de van, akinek 5-6 óra alvás is elegendő. :)

2018. jan. 22. 06:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sötétben :)

Ehhez vedd hozzá, hogy 7-9 óra alvás a kívánatos, így évszaktól függően kijön, hogy mikor kéne nagyjából aludni.

2018. jan. 22. 07:01
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Nézz utána, mit jelent a 'bagoly', illetve 'pacsirta' tipus.

Ha nem 3(4) műszakban dolgozol, általában(!) az éjszaka való alvásra.

Viszont: ha azt akarom, hogy minnél kevesebb zavaró inger legyen, a számításaimat éjjel végzem.

2018. jan. 22. 07:55
 5/11 anonim ***** válasza:

En ugy tudom hogy igazabol este 8 es reggel 7 kozt ( kinek mikor van igenye lefekudni, de nem jo ejszakakig fent maradni).

Viszont este 8 elott nem, es reggel 7 utan sem. Napkozben 12-17 oraig egeszseges a szunya, ha valaki le akar dolni. 17 ora es este 8 kozt viszont nem, ugyanugy mint ahogyan reggel 7 es 12 kozt sem egeszseges.

2018. jan. 22. 09:21
 6/11 anonim ***** válasza:

Úgy kell aludni, hogy a 22 órától hajnali 3 óráig terjedő időszak mindenképpen benne legyen. Ekkor még nyáron is sötét van. És az évezredek alatt a biológiánk ahhoz szokott, hogy a sötétben aludni kell.

(Hiába alszol esetleg éjféltől hatig egy óra hosszával többet, nem ér fel a 22->03 közti alvással [állítólag].)

2018. jan. 22. 11:25
 7/11 anonim ***** válasza:
Aludhatsz kettő részletben is. Ezt te osztod be és az időd persze nagyon megszabja. 3 és 5 órás alvás. Elvileg ez sokkal egészségesebb és sokkal aktívabb vagy tőle szellemileg.
2018. jan. 22. 12:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen éjfél elõtt, 7_8 óra alvás az egészséges.
2018. jan. 22. 12:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Az alvás mindig egészséges. A legjobb este 10-től aludni reggel 6-ig. De mindenkinél eltér, hogy mennyi az annyi. Én ha akarnék se tudnék 7 óránál többet aludni 30 évesen. Sőt, akármilyen későn fekszem le, legkésőbb fél 8-kor reggel kinyílik a szemem. 10 éve még nagyokat aludtam éjszaka, és ebéd után is aludtam egy kicsit, amikor épp nem volt órám az egyetemen. Bulik után délig is aludtam. Az egészségi állapotom nem lett se jobb, se rosszabb. A korral változik az ember bioritmusa, ennyi.
2018. jan. 23. 20:47
 10/11 anonim válasza:
Személye válogatja. vannak éjszakai baglyok, és vannak akik a tyúkokkal fekszenek. A lényeg, hogy a neked megfelelő időben, és mennyiségben aludj. Lehetőleg rendszeresen.
2018. jan. 26. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!