Mit tudtok Mardukról saját magatoktól elmondani?
Hú, de jó kérdés.
Irodalomórán tanultuk, valami ókori Istenség.
Babiloni talán...
Nem tudom,mindjárt megnézem...
A mezopotámiai mitológiában jelenik meg. Esetleg érdemes elolvasni Zecharia Sitchin a 12. bolygó c. könyvét.
A Nibiru-ról, egy állítólagos bolygóról is szó van benne, ami kb. 3600 évente tér vissza a Naprendszerbe.
A lényeg: a könyvből én azt vettem ki, hogy a sumer mitológiában az istenek egy-egy bolygónak feleltek meg. Valamikor Tiamat ott állt azon a helyen, ahol most a kisbolygó-övezet található. Valami összetűzése volt Mardukkal, aki összeütközött vele, és Tiamat a darabjaira hullott. Elég homályos, de valmi ilyesmire emlékszem. Bele kellene ahhoz megint olvasnom, hogy pontosabban fogalmazzak.
Ő egy Istenség és em Isten. 2ő nem ugyanaz. Véleményem szerint sok Istenség van, akik az adott bolygó uralkodója. Földnek Gaia.
Marduk negatív! Salamon is írt róla. Evileg idézhető is.De mi az hogy végigkiséri életed? Attól,hogy tetszik a neve meg amit a könyvek leírnak róla, mert menőnek tűnik , az még nem jelenti azt,hogy végigkiséri életed! Védőangyalod kisér végig! Meg Isten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!