Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Féljek az ezotériától? Kereszt...

Féljek az ezotériától? Keresztények? Démonok? Szellemek? Félelem?

Figyelt kérdés

Jelenleg 15 éves vagyok mostanság jövök ki abból a vallásból amiből kisded koróm óta bennt vagyok igazából szektának mondanám.

Eddig mindíg csak azt hallotam hogy az ezotéria rosz.

Soha 1 darab pozitívumot sem.

De a negatívumok is bár félemet keltőek de elég silányak nem lehet alátámasztani őket.

A bibla szerint ezek a dolgok rosszak es en minfíg is így gondoltam viszont most ott tartok hogy az egész eddigi életemet MINDENT leromboltam es amit megsem mert mar belém van ivódva mint az ezotériától való félelem azt is döntöm le foggal körömmel azaz teljes gőzerővel.

Eddig olyanokat halotam hogy pl a jósokat démonok folytogatják meg sugosnak a démonok az emberek fülébe de csak azokéba aki ezzel foglakozik.Tehát eléggé fosok tőle.

Tobszor kaptam mar panikrohamot az ejjel mert annyira feltem hogy ne talkozakk szellemekkel démonokkal stb.

Ilyenkor csak az nyugtat ha imátkozom jó hangosan.

Igazából a félelmem csak dogmák hagyatéka de nekem mindígis csak ez volt és éppen ezért ilyen nehéz.

Ráadásul én ez ellen + "oltást" kaptam talán ez a legerősebb tan amit belém itattak sőt inkább biztos.Ja aki meg nem ellenzi az meg adztmindja hogy álltudomány és nem működik.Működik egyántalán?Ha igen nem féltek?Nem dzotok tosszul?Nem gyotornek rosz almok?

Nem folytogatnak démonok?

Hallotam tortenetek hogy pl a szellemifezes tenyleg mukodik csak uttan belém koltozik meg ilyenek.

Ez az életem legnagyobb félelme és bár a családom 1-2 tagja foglakozik ilyesmivel a csalad madik keresztény szekta tagjai pedig jobban ovnak egtol mint a tűztől.A szódzoros értelmében.

Most is ahogy leírtam ezeket hanyingerem lett annyira felek ezektől tehát aki olyanokat ír hogy tágatni kene a vilagomat annak bár igaza van DE vdgye észre azt higy éppen ezen igyekszem.Ja és jelenleg ugytudom hogy ezek bár működnek nagyon rosz erők működtetik.Ja igen attol is felek hogy ne csöbörből vödörbe essek azaz tenyleg rosz ez a szekta de ez mégroszabb.

Szóval kérnék pozitív és negatív tapasztaltokat.

#keresztény;keresztényekKeresztény;Keresztények;Démon #démon;Démonok;démonok;Ezotéria #ezotéria;Isten;isten;Félelem;félelem;szellem;szellemek;Szellem;Szellemek;Szekta;szekta;Szekták;szekták;erő;Erő;Erők;erők;Rejtélyes #rejtélyes;Rejtélyes erő;Rejtélyes erők;rejtélyes erő;rejtélyes erők
2017. dec. 20. 22:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%
Alaptalan a félelmed, mivel ezek nem léteznek. A démonok, szellemek, idegenek csak az emberi elme játéka.
2017. dec. 21. 11:25
 12/17 anonim ***** válasza:
Milyen skizofrén Bibliád van neked?
2017. dec. 21. 12:35
 13/17 anonim válasza:
19%

Mit jelent ez a "szekta" kifejezes amit mondasz? Hitgyulekezetre gondolsz?

Katolikuskent mondom h van meg nincs mitol felned.

Valoban leteznek olyan praktikak amik a gonosztol erednek es vannak istentol eredoek pl a misen levo atvaltoztatas, ordoguzes.

A bibla a leviták kőnyvében irja az úr parancsa ként h ne menj jóshoz halott látóhoz. Ez amolyan intő jel mert lehet h az a jóslat v barmi amit kapsz nem a sátántól ered, de sose lehetsz elég óvatos. Minden esetre ha elkezdesz ezotériával foglalkozni semmiképp se a sötét oldalával foglalkozz. Ahogy egy jós ismerősöm mondta: ha sokat bemulsz a sötétségbe, vissza fog rád nézni a sötétség.

Egyébként ne félj mert isten mindennél jobban szeret. Ha rajta múlik egy hajszál se esik le a fejedről de te választod milyen úton jársz s ez a szabad akarat.

2017. dec. 21. 13:25
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
Egyik nagyobb hülyeség, mint a másik. Muszáj neked ilyen baromságokban hinned?
2017. dec. 21. 19:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Hallgass Villás Bélát, majd megnyugszol. Abban van valami egyensúly ezotéria és kereszténység némely része között. Amikor démonos álmom van, mindig mondom, mondanám, hogy Jézus, de nem tudom kinyitni a szám, csak hümmögök. Erre gondolok, a végén ki tudom mondani, aztán elmegy és felébredek.
2017. dec. 23. 22:44
 16/17 Svartevidder válasza:

Ejha.. sok minden szól amellett, hogy léteznek szellemek, de egyik sem fog odamenni hozzád álmodban a hajadat cibálni. Ők egy másik világban élnek, neked fizikailag semmit nem árthatnak, maximum lelkileg, ha rettegésben élsz miattuk! Ha már eldöntötted magadban a létezésüket.. akkor úgy fogd fel, hogy elhunyt emberekről van szó, akik tán ugyanúgy rettegtek a másvilágtól, mint te. Van egy ilyen kifejezés, hogy "ártó szellem". Ennek elvont jelentése van, ami szerint a rossz gondolatok felemésztenek. Ezt érdemes észben tartani.

Démonok...az ókori Közel-Kelet úgy vélekedett róluk, mint istenek kísérőiről (lásd: Pazuzu), vagy hatalommal felruházott lényekről (lásd: Enki). Manapság minden hitvilágnak van egy változata, ami elé a "neo" szócska kerül. Azok a démonok, akikre te gondolsz, valójában a modern ember agyszüleményei. Egy beteg elmét, vagy az őrületbe jutást könnyű kimagyarázni azzal, hogy előveszünk egy elfeledett históriát, nemde? Van egy másik verzió is, ami szerint a gyakorló sátánisták (Enki csatlósai) önmaguk is azzá válnak. A támadásuknak csak papok, szerzetesek lehetnek kitéve, az ok itt egyértelmű. Sokkal édesebb nekik a "tanító" vére.

A keresztény vallást sem kell félteni, megvan a maga sötétsége. Nem a jó menekülő útvonal számodra. Skandináv vagy görög hitvilággal próbálkozz, mély benyomást tesznek, és nem ártanak a boldogságodnak.

2017. dec. 25. 04:29
 17/17 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Olvastam a kérdésedet,tapasztalataidat és nagyon sajnálom ami veled történt/történik!

Teljesen megértelek.Én hasonló tapasztalatokat tudok mondani,bár nagyon hosszú lenne erről írnom.

Isten létezik.Ha Isten létezik,egyértelmű,hogy a másik oldal is létezik.

Én ezt tapasztaltam.

Vallásos családban nőttem fel,de 15 éves korom után elkezdtem az ezotériával foglalkozni.Úgy tűnt jó és szép,de ez csak a kezdet.Mondhatni a poklokat jártam meg és nagyon nehéz onnan kikerülni...

Kérd Istentől (Mennyei Atya,Jézus,Szent Lélek=egy igaz Isten) a hit ajándékát!

Kérd,hogy mutassa meg bűneidet,amikkel megbántottad!

Kérd,hogy adjon megbánást!

Kérd,hogy vegye el a bűneidet!

Ő örömmel elveszi.Ezért jött e világra,ezért halt meg érted is!

Azt mondta,hogy nem az egészségesekért jött,hanem a bűnösökért,mert nekik kell a gyógyulás.

Hidd el,hogy Jézus él és szeret téged nagyon!

Hidd el,hogy Ő hatalmasabb bárkinél,bárminél és,hogy nagyon szelíd,jóságos.

Mondogasd gyakran,akár csak gondolatban,hogy Jézusom,bízom benned!Nagyon nagy ereje van az ördöggel szemben!!!Tudom,tapasztaltam.

Tanácsként mondom,hogy menj el egy templomba,beszélj egy pappal ezekről.Ő elmondja,hogy hogyan kell gyónni,tedd meg őszintén,a legnagyobb bűneidet sem titkolva,mert akkor semmit nem ér az egész-Istennek hazudsz,pedig Ő mindent tud.

Áldozzál gyónás után!

Én nagyon szeretem a Pasaréti gyülekezet igehirdetéseit hallgatni-naponta többször is,vagy például Cseri Kálmán igehirdetéseit!

Őszintén nagyon sajnálom,hogy ennyi hitetlen ember van!

Adja Isten,hogy mindenki megismerje,megszeresse ŐT!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Ámen

2018. nov. 12. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!