Ezoteria normális dolog?
Normális dolog, de a vízzel kapcsolatos információk inkább a tudomány kategóriába sorolhatóak.
Egyébként, minden hordoz információt, így aztán, ez a példa eléggé öngól, csak téged jellemez, mennyire nem értesz az adott témához.
Más felől viszont, illene mindent több oldalról megvizsgálni, nem csak 1 nézőpont létezik, s el kell tudni fogadni a másik nézőpontját.
Nekem is van ilyen ismerősöm. Nagyon zavaró, mikor tök logikus dolgokba akarja belemagyarázni. Még kézrátételes gyógyítást is tanult és azzal akarta kezelni a férje beteg lábát. Persze nem működött és mire elmentek vele dokihoz már alig bírt járni. A felesége állítja, hogy azért nem hatott, mert a férje nézte közben a TV-t. Én igyekszem más témáról beszélni, de olyanokba tudja belelátni, hogy hihetetlen. Mikor mondtam neki, hogy barátnőmnek babája lesz rögtön adta a tanácsokat, hogy 9 hónapos koráig nem szabad kivinni az anyja aurájából, mert agresszív lesz tőle a gyerek. És hiába mondom, hogy én ezekben nem hiszek, ő győzköd, hogy márpedig ez így van, mert akkor mégis mivel magyarázom, hogy... Azt mondta, hogy ő azért szereti az ezotériát, mert sok mindenre választ tud adni, amire a tudomány nem. (Persze, én is ki tudok találni magyarázatokat bármire, ha úgysem kell alátámasztani.) Engem nem zavar, hogy ebben hisz, de nekem ne adjon ilyen tanácsokat meg ne győzködjön. Én sem állok le vele vitatkozni, hogy én azért születtem betegen, mert anyumnak akkor halt meg az apja, mikor terhes volt velem és agyon volt stresszelve, nem pedig azért, mert előző életemben egy köcsög voltam. Vagy a másik magyarázata, hogy születés előtt lehetőségünk van sorsot választani és én döntöttem el, hogy ezt akarom, úgyhogy fogadjam el. (10 éves koromig vagy 6 hullát láttam, a fél családom már nem él, pedig csak 20 éves vagyok, az anyám pszichiátriára jár én meg betegen születtem, ami miatt 15 éves koromig szekáltak, megvertek, stb.) Ne én legyek már érte a hibás, mert senki nem választana ilyen életet szerintem. Szerintem ő is jobban járna, ha elmenne dokihoz, mikor fáj valamilye és nem a kezét húzogatná felette meg ilyenekkel magyarázná, hogy azért rossz a szeme, mert nem mert szembenézni valamivel az életben és azt keresi, mégsem szajkózom neki az orvost, mert tudom, hogy ő másban hisz.és csak veszekedés lenne belőle.
Nem tudom, hogy lehet leállítani. Szólj, hogy te ebben nem hiszel, hátha nem mondja majd előtted.
Az ezotéria normális dolog, még ha hülyeség is.
Az ismerősödnek meg egyszerűen mondd meg hogy nem érdekel az ezotéria. Ha tovább nyomja a rizsát akkor figyelmeztesd hogy már megmondtad hogy nem érdekel és hagyjon békén. Ha tovább nyomja nyugodtan légy vele goromba és ha megsértődik akkor nyugodtan cseszd le hogy megérdemli mert olyannal traktál ami téged nem érdekel.
Ha védekezik hogy ő csak jót akar vagy ilyesmi, mondd meg hogy téged akkor se érdekel, kopjon le. Lehet hogy ekkor megkérdezi miért nem érdekel, ekkor vagy elmondod hogy miért hülyeség - amitől még jobban megsértődik vagy felesleges vitába kezdtek mert az álláspontja jó eséllyel nem fog változni - vagy egyszerűen megmondod hogy csak. Ekkor lehet hogy elkönyvel magában hülyének, de kit érdekel ha végre lekopik.
De a lekoptatás ezen módja nem csak az ezotériára hanem mindenre igaz, a hittérítőktől kezdve a "tuti" tippeket ismerőkig. :D
A víz információtartalma meg tömény hülyeség, még akkor is ha félművelt válaszolok ezt másképp gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!