Miért vannak olyan sokan a megrögzött vallásosok?
A biblia jelentese konyvek/konyvecskek. Nem 1 ember irta, hanem sokan.
Magat istent kene definialni, sajnos ebben elegge megoszlanak az emberek altal leirt meghatarozasok.
Mig, regebben politeizmus volt, most monoteizmus van, ez is erdekes.
Megvaltozik mindenkinek a perspektivaja.
Az egyhazakbol szarmaznak a regi nagy tudosok, ha nem tudnad, nem stagnalt semmi sem, sot a kedves es draga templomos lovagok olyan epiteszeti technologiat hoztak magukkal, aminek hala felepulhetett jo par europai remekmu.
Mindenhol mashol, ugyan ugy fejlodott a vilag, csak nem volt globalizacio, nem ugy mint most.
Az orvostudomanyt felhozni fejlodes gyanant elegge ongol, ugyanis anno europaban es masutt, a nagy orvosok semmit sem csinaltak, illene ezutan is utana olvasni.
Maga a vallas mint olyan nem baj, az a baj ha valali azt tulzasba viszi. Sajnos vannal fanatikusok, ez ilyen, az ember ilyen, allit valamit es hisz benne, megha az mashogy is van (ez illik a szkeptikusokra es mindenki masra is). De egy valamit tudni kell, mindenkit meg kell hagyni a sajat hiteben. Azert mert a te nezopontod mas, el kell fogadni a masiket is.
A kerdesed viszont tamadja az emberek hitet es hitrendszeret es csak is kizarolag 1 fo vallasi csoportet, akinek a legtobb a kovetoje. Ez nem tul szep. Kerdeznem, miert olyan nehez elfogadni a masikat olyannak amilyen,o abban hisz, ez a nezete, ettol meg tudsz vele egyutt elni. Nem vagy jobb naluk, ha igy gondolkodsz, atesel a lo tuloldalara.
Egyebkent az ismereteid a temaban se pontosak, a tobbirol mar szot se ejtek. Ulj le es gondold at megegyszer, mi is a te problemad?
Itt kerdeznem en, miert nem tudjak elfogadni az emberek a masikat olyannak amilyen? Miert nem tudjak elfogadni a masik nezeteit? Sok kerdes van itt, amit ujra es ujra korbejarhatunk, de ez ilyen, sajnos meg ilyen.
pont azért van annyi csőlátású vallásos amiért rengeteg csőlátású ateista is van. Az emberek tulzottan védik az igazuk még akkor is ha az egy
marhaság.
én személy szerint hiszek istenben...
Lehet létezik Isten, de valószínűleg nem olyan formában, mint ahogy mi azt leírtuk a Bibliában. Meg van különbség a hit és a vallás között. Lehetsz hívő, és abban hihetsz amiben akarsz, akár te ki is találhatod, a vallás egy közösség. Egyes "nagy" emberek leírták az ideáikat és elterjedt a világon, és manapság az emberiség nagy része annak hódol be. Most a kereszténységre érte, az emberek úgymond létrehoztak egy diktátort, Istent, aki minden és mindenki felett áll, és (főleg a középkor idején) ezzel etették az akkor nem túl művelt népet, és hát mondjuk ki lényegében zsarolták őket. És mi az ember legnagyobb félelme? A halál, az elmúlás, hogy egyszer nem leszel. Ez már az őskorban kialakult, különböző törzsek már akkor hittek a túlvilágban.
A papok meg mit csináltak? Azzal zsaroltak, ha nem hiszel ebben meg ebben, nem teszed ezt meg ezt, akkor halálod után szenvedni fog. És inkább éltek elnyomásban egy véges ideig, minthogy utána örökké szenvedjenek.
A másik ok meg szerintem az, hogy az ember kíváncsi. Gondolom te sem örülnék ha egy marha érdekes filmet kikapcsolnának a vége előtt 10 perccel. Na az emberek is tudni akarják mi volt akkor, az ősrobbanás kezdetén. És a tudomány még nem jutott el arra a szintre, hogy erre választ tudjon adni, és néhány szkeptikus embert kivéve ráhúzzák ezt a sztorit a kérdésre. Ez olyan mint amikor nem tudod megcsinálni a matek házit, de azt akarod, hogy kijöjjön valami eredmény, és "csinálsz valamit, legalább kész van".
Az ősrobbanás pl ellentmond a Termodinamika 2.főtételével. Meg egy csomó mindennel, pusztán hit kérdése, ahogy az isteni teremtés is.
Az entrópia főtétele értelmében minden a káosz felé megy. Ha feldobsz egy színesceruza készletet azok leesve szerteszét egymás hegyén, hátán összevissza színekben fognak leesni, ha random rájuk tapisgálsz még inkább rendezetlenek lesznek.Ennek ellenére véletlenül összeállt rendezett aggyá a Homo Sapiens legnemesebb testrésze és rendezett galaxisokká az univerzum. Ez ugyanis lehetetlen.
Szerintem nem mindenkinek "zárkózott az informálódó képességűk". Én például sok indenről informálódom, sok mindenről tudok, legyen szó materialista, tudományos dolgokról, vallásokról, köztük kereszténység, buddhizmus, hinduizmus. De legyen már az én dolgom, hogy mindezek közül mit hiszek! És, ha nem ugyanazt hiszem, mint Te, attól még nem veszem magamra a minősítésedet, hogy "megrögzött/csőlátásu vallásos". Az én dolgom az én, dolgom, a Te dolgod pedig a Te dolgod.
# 14 "Az ősrobbanás pl ellentmond a Termodinamika 2.főtételével. Meg egy csomó mindennel, pusztán hit kérdése, ahogy az isteni teremtés is. "
Az energiamegmaradás-elvvel is ellentmond. Ugyanis energia a semmiből nem keletkezhet. Pedig az elmélet szerint minden abből lett. XD.
Ilyenkor persze a szkeptikuskák lapítanak, mint béka a fűben -.-
"Ilyenkor persze a szkeptikuskák lapítanak"
Ritkán jár erre értelmes ÉS tanító szándékú ember.
1: CSAK ZÁRT rendszer! A világunk nem az!
2: van olyan elképzelés, hogy a világunk összenergiája pont nulla. Amúgy az energiamegmaradás a világunkra igaz - az már nem biztos, hogy a világok közötti átmenetre, vagy pedig a világban levő fázisátmenetre is teljesül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!