A létezés valódi értelme mi lehet?
Szerintem semmi. Ha biológiai értelemben nézed, szinte gorillák vagyunk. Az ösztöneink vezérelnek minket. Azok pedig elsősorban fajfenntartásra ösztönöznek. Biológiai létformák vagyunk, aztán pedig biológiai szemét lesz belőlünk.
Én emellett a létezésem fő céljának azt tartom, hogy jókat egyek, és legyen egy kétüléses kabrióm.
Bocs, elnéztem.
A létezésünknek önmagától NINCSEN értelme.
Magadnak kell megkeresni, hogy a te életednek mi az értelme. Másnak sem megkeresni nem tudod, sem rákényszeríteni.
Tapasztalás.
Egyesek félre értették a kérdést. Nem az életnek, hanem a létezésnek. Eléggé más nagyságrendű e kettő.
A létezés valódi értelmét az átlagember nem értheti meg.
(Ebben a témában a legképzettebb tudóst is az átlaghoz sorolom!)
A valóság szavakkal, gondolatokkal nem írható le, nem közvetíthető, ezért nem is megérthető - azért lehet mondani, hogy nincs értelme, mert emberi elmével nem értelmezhető.
(Vannak közvetítők, akik a saját tapasztalataik alapján rá tudnak vezetni a valóság mibenlétére, de az ő felismerésük, beazonosításuk nem könnyű, nagyon sok az ál-tanító.)
Az hogy tudsz rajta változtatni. Persze egykènt èrtelmezve magadat ezt nehèz megèrteni. Bármit hiszel magadról, ha tènyleg hiszed, tulajdonságkènt viseled ès hatással van a környezetedre. A környezeted a tágabb környezetedre ès így tovább ès így tovább. Majd veled jön szemben a saját okozatod.
9:54-nek igaza van. A valóságot jelentèsekkel ruháztuk fel ès csak a jelentèseket ismerjük. Ha ezeket nem vesszük figyelembe, akkor válik világossá, hogy igazából nem is tudunk semmit.
Miért lenne a létezésnek értelme? A létezés az van.
Az életnek van értelme, kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!