Rosszul meditáltam?
Elaludtál meditálás közben? :)
Próbáld még éberen úgy, hogy a végére és éber maradj.
Szerintem ellenkezőleg.
Cél nélkül csináltad, de intenzív trippet alkottál magadnak.
Egyértelműen rosszul meditáltál, de én úgy fogalmaznék, hatalmas hiányosságokkal.
Gyakorolj, irányítsd magad.
Az orrvérzéshez nem nagyon tudok hozzászólni, ilyet még nem tapasztaltam, de nem is hallottam, hogy valakinek a meditáció ilyesmit eredményezett volna.
A test elzsibbadása és a gyors szívverés azt jelenti, hogy valamit jól csináltál. Érdemes kicsit foglalkoznod a jógával (minimálisan), mert meditáció közben, ha szerencséd van megtapasztalhatod a testi érzetek egybeolvadását. Ilyenkor nem tudod eldönteni hogy hol ér véget a bal kezed és hol kezdődik a jobb, illetve nem érzed a tested határait sem, konkrétan nem tudod eldönteni, hogy hol van vége a testednek és hol kezdődik az azt körülvevő tér. De a lényeg, hogy meg kell tapasztalnod, hogy mi a különbség egy helytelen/eröltetett ülésből származó zsibbadás és az előbbi tapasztalás között. Mivel egyik nem zárja ki a másikat. Ha pl. úgy sikerül órákig elméllyedned, hogy valóban zsibbad a lábad és nem kapnak elég vért, extrém esetben amputálni kell. A gyors szívverésre azt szokták mondani, hogy a szívcsakrádba ért a kundalini. Ezt én tovább nem feszegetném, lehet, hogy van ilyen... Mindenesetre én is tapasztaltam, főleg a legelején, amikor kezdődtek ezek a számomra még teljesen új és ismeretlen tapasztalatok és ráparáztam, ilyenkor jött a halálfélelem és megszakítottam a meditációt, aztán hosszú ideig ezeknek a tapasztalatoknak a közelébe se férkőztem, hiába szerettem volna, ugyanakkor félelmetes is volt. Asztrálutazást még nem sikerült átélnem, de valószínűnek tartom, hogy megijednék ha hirtelen megtörténne velem. Ezért csak szépen lassan!
#1 vagyok, elnézést kérek a műveletlenségem miatt, azt hittem a REM fázis az alvás egyik fázisa.
Különítsd el a két fajta testi érzetet. Az egyik kényszer a mozgás hiányától, a másik jelzés a testtől, hogy valami nem jó. Ha valami nem jó, akkor változtass, ha valami csak kényszer, azt viseld el.
A REM valóban az alvás egyik fázisa.
Az asztrálutazáshoz pedig baromi sokat kell tudni, mert benne lehet ragadni. Ismerek olyan embert aki, majdnem benne ragadt. Szóval nem árt óvatosnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!