Meditációs élmény. Rosszul csinálok valamit? Bővebben lent
Sziasztok! Amit tudni kell rólam,hogy pánikbeteg vagyok,és olvastam a neten,hogy a meditációval segíthetek magamon. Na most pár hónapja kipróbáltam,hogy milyen is lehet meditálni,tényleg jó e xd nem volt az. Brutál rosszat éreztem,mintha lehúzott volna maga alá a föld,utána így kidobott volna,és mintha csak lebegtem volna. Bezsibbadt a testem,ebből kifolyólag rámjött a pánik,és azt mondtam,hogy oké,akkor ezt soha többet xdd na most hétvégén beszéltem erről egy ismerősömmel,aki eléggé benne van a dologban,és mondta,hogy nem kell félnem ettől a lebegős,zsibbadós érzéstől,mert utána jó lesz..
Tegnap rászántam magam,és kipróbáltam újra.. Jöttek az érzések,de most nem hagytam,hogy a pánik eluralkodjon rajtam,ki akartam várni a végét,és így hirtelen jót kezdtem érezni xd elmagyarázni nem tudom,nem olyat,mint amiről mások írnak,hogy nyugodtságot,meg ellazulást éreztek.. Én inkább ilyen brutál boldogságot, örömöt éreztem,miközben a testem full zsibbadt,de még az is jó volt xd nem tudtam valami sokáig tartani,mert figyeltem,hogy ez miii xdd
Na mindegy,az lenne a konkrét kérdésem,hogy most akkor ilyen egy sikeres meditáció? Jól csináltam,vagy nem? Illetve hogyan lehet ezt tovább fejleszteni?
Köszönöm szépen a válaszokat már előre :)
19/L
Meditálni sose meditáltam, de évtizedek óta csinálok belső utazásokat (az is egyfajta meditáció, csak nem az ellazulás a cél, hanem az érzések/élmények/testi tünetek feldolgozása).
Amit írsz, az belső utazásban több mint normális, sőt, kívánatos, hiszen a különböző érzések megélése révén eljutottál a forrásig, a "brutál boldogság, öröm" állapotáig. Ez így rendben is van, csak közben nem dolgozódott fel a problémád.
Szerintem ha ilyen fogékony vagy rá, próbáld ki a belső utazást, lehetőleg első alkalommal vezetővel (bárki végezheti, nem kell feltétlenül szakembernek lennie), még az is lehet, hogy meglesz a pánikbetegséged oka.
Mindamellett pedig azért indokolt lenne pszichológushoz is fordulnod, mert ez így csak kísérletezgetés, és - tapasztalatból írom - egy jó pszichoterápia mindennél többet ér. Mellette pedig lehet nyugodtan relaxációval, meditációval, belső utazással "kísérletezgetni".
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát,ment a zöld kéz! :)
Volt olyan,hogy attól függ,hogy mennyire drasztikus a pánikbetegségem.. Hát ez 2 éve kezdődött,és az eleje nagyon durva volt,pszichiátriára kerültem vele,utána 2 hónapig jártam kezelésekre,viszont én ezt körülbelül félév-8 hónap alatt leküzdöttem valamennyire,kicsit még rám jöttek néha a rohamok,de tudtam kezelni,mára pedig majdhogynem eltűntek,hanem a kérdést is azért tettem fel,hogy nehogy itt előhozzam magamnak megint,mert kiégek :D Abban biztos vagyok,hogy többet ér,ha vezetik a meditációt,ezért majd egyik nap megkérem az ismerősömet, magamtól nem merek tovább kísérletezgetni :D
Mindenesetre még egyszer köszönöm nagyon a segítségeteket,sokat jelentett! <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!