Miért van az hogy ugyan annyi az óra és a perc?
Én sok éven keresztül ha ránéztem az órára mindig 43-at mutatott.Tehát 10.43,8.43..
Fogalmam sincs, hogy miért? Remélem tudja valaki a választ...
40 éves vagyok, remélem nem a megélt koromra utalt mert akkor már nem sok van hátra.
Minden órában van egy ilyen lehetőség egyszer. Tehát napi 24 alkalom van, hogy az óra és perc ugyanaz. Az együttállás 60 másodpercig tart.
24*60= 24 perc.
Magyarul minden nap van 24 percnyi esély arra, hogy pont ekkor nézel rá az órára. Ez egyáltalán nem kicsi, így semmi csoda és jel sincs benne. Egyszerű véletlen.
"17:17 tehát a 4 szám ugyanaz"
azt a leborult, vérbeli ezós színvonal :D
Érdekes,ez nálam is így van,minden reggel amikor ránézek a telómra 6:25-öt mutat...
Ekkor csörög az óra : ))
Nyugi ,nem jelent semmit. :D
Én tudom a megfejtést :)
Egyszer véletlen többször egymás után is akkor pillantottál rá az órára, amikor pont azonos óra-perc volt. Az agyad ebben mintázatot talált, és felfigyeltél rá, hogy jéé, de fura! Innentől kezdve már tudatosan koncentráltál erre, és különös jelentőséget tulajdonítottál ezen időpontoknak.
Egy nap nagyon sokszor ránézünk az órára, fel sem tűnik, hogy milyen gyakran. (Néha nem is figyelünk az időre, biztos ismered azt a jelenséget, amikor egymás után kétszer is meg kell nézni a mobilodon az időt, mert elsőre csak a szemeddel nézted, de nem fogtad fel) Elég nagy az esélye, hogy néhányszor pont óra-perc egybeesés van. Azért tűnik soknak, mert erre figyelsz, a többi 243 alkalmat meg le se tojod, amikor különböző az idő :D
Ezt egyébként tapasztalatból is tudom: pár éve volt egy időszak, amikor én is figyelgettem ezt, és láss csodát, állandóan pont akkor néztem oda :) Aztán leszoktam róla, nem akad meg a szemem ezen.
"Én tudom a megfejtést :)
Egyszer véletlen többször egymás után is akkor pillantottál rá az órára, amikor pont azonos óra-perc volt. Az agyad ebben mintázatot talált, és felfigyeltél rá, hogy jéé, de fura! Innentől kezdve már tudatosan koncentráltál erre, és különös jelentőséget tulajdonítottál ezen időpontoknak."
Pontosan így van. Szelektív percepciónak hívják a jelenséget, nagyon sok "csodának" ez az agyműködési hiba az oka.
Az elme működése folytán folyamatosan mintákat keres a világban, és ha talál, akkor erre ráfókuszál.
Kiváló példa erre az agy látókérgének az érzékenysége a szemekre, arcokra - ez életmentő lehetett az emberiség kialakulása során a ragadozóktól való védekezésben, ezért az evolúció ezt a működést folyamatosan erősítette.
Ezért van az, hogy véletlenszerű mintákba is nagyon könnyű arcokat belelátni. Például amikor korábban a sok hülye ember a Mars bolygó képén egy arcot vélt felfedezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!