Mennyire megbízhatóak a horoszkópok?

Butaság, és az is buta, aki hisz benne. Elnézést, ha nyers így a megfogalmazás, de ezt gondolom. Ha tudnátok, hogy működik a horoszkópkészítés, megbizonyosodhatnátok erről.
Lehet belemagyarázni dolgokat, lehet tudományosan megközelíteni, sok valóságalapja akkor sem lesz. Ugyanakkor a legtöbb horoszkópkészítés egyszerű tartalomgyártás, minden mögöttes "tudomány" nélkül, hiszen akik olvassák, azoknak úgyis mindegy.
Közvetve ugyan, de része voltam régebben egy ilyen tartalomgyárnak. Valaki azzal foglalkozott, hogy írt a közhelyeket, amiket aztán eladott újságoknak, magazinoknak, netes portáloknak nem túl nagy pénzért. De a sok ügyfél miatt megérte. Újrahasznosított dolgok is voltak benne bőven, tehát nem kellett megszakadni a munkában. Ilyen mondatokat, mint például "Pénzügyekben szerencsés lehet ez a hét, de figyeljen oda a rosszakaróira." bárhol, bármikor el lehet sütni. Ezeket kell csak variálni, meg picit odafigyelni azért, hogy mikor mit írsz. Én egyszer figyelmetlen voltam, nem volt kedvem újratördelni az egész horoszkópot egy újságban, hát fogtam egy 3-4 évvel korábbi számot találomra és átemeltem egy az egyben az egész horoszkóp blokkot abból.
Aztán hallottam visszajelzést, hogy valaki értetlenkedett, hogy miért írta azt a horoszkóp januárban, hogy használja ki a jó időt, és menjen vízpartra.
Szóval ennyire érdemes komolyan venni ezt az istentelen nagy baromságot.

Kedves Kérdező!
Az újságokban naponta megjelenő, 3-4 soros pozitív tanácsokat nem nevezném horoszkópnak. Kizárólag a napjegy alapján amúgy sem lehet sokat mondani az emberről.
Mindenképp kell a pontos, v pontosított születési időpont és egy megfelelő horoszkópkészítő ember ahhoz, h számodra hasznos információt kapj.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!