Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha a jövőben csak egy vallás...

Ha a jövőben csak egy vallás lehetne az egész bolygón, és a jelenlegiek közül kéne választanotok, akkor melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

2017. aug. 7. 14:02
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Szerintem nem a vallas a lenyeg hanem a hit.

A vallas csak "kotelezo" szokasok halmaza viszont a hit a gondolkodasmodunkat befolyasolja.

Ugy ertem.

Van ket ember.

Mind a ketten latnak valahol egy orizetlen penztarcat. A vallasos ember azert nem lopja el mert tiltjak a szokasok viszont ha a szokasok megvaltoznanak mar konnyuszerrel hozzanyulna

Viszont egy hivo ember azert nem lopja el mert tudja hogy mase es ezt tiszteletben tartja. Nem csak magaval foglalkozik hanem a masik emberert tart be bizonyos "szabalyokat"

O ha a szabalyok engednek, sot koteleznek hogy lopja el akkor se tenne meg.

Szamomra az Istenhivoseg a legkezenfekvobb.

Ha csak ilyen emberekbol allna a vilag szerintem sokkal tovabb tartanank.

(egyebkent szamos bizonyitek tamasztja ala hogy ez a hit a legigazibb)

Elnezest akit megbantottam nem ez volt a szandekom.

Egyebkent jo volt az a valasz az ateistak valotlansagarol.:D

2017. dec. 3. 21:58
 12/13 anonim válasza:

Egyet értek az előzővel és még hozzá tenném, hogy az istenhez való hűsége miatt sem veszi el a hivő nem csak a másik ember miatt.

Én nem a vallást választottam hanem a hitet.

(7es nagyon jó)

2017. dec. 3. 22:20
 13/13 anonim válasza:
48%
Egyértelműen buddhizmus már itt lenne az ideje lassan hogy mindenki elkezdje az egyéni ön keresést és erre a buddhizmus nagyon könnyen hozzá segit. Végre nem hinnének istenben hanem megtapasztalnák és tudnák hogy létezik.
2018. márc. 21. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!