Lehetett alvásparalízis?
Egyik délután lefeküdtem egy szundira. Egyedül voltam otthon. Felébredtem, de nem volt kedvem se felkelni, de még a szememet kinyitni sem. Azután hangokat hallottam a konyhából, nem emlékszem pontosan milyeneket, de akkorra már teljesen éber voltam. Azután lépteket hallottam, amint odajönnek közvetlen mellém. Azt hittem az anyám az. Aztán éreztem hogy lesüpped a matrac előttem. (mert ugye arra az oldalamra voltam fordulva az ágy széléhez közel) Azután valakinek a karját éreztem, amint átkarol. Olyan kellemes volt a szorítása, én meg nem akartam kinyitni a szemem, mert valamilyen meghatározhatatlan okból azt hittem akkor elijesztem. Azután amikor anyáék, meg a tesóm is hazajött, megkérdeztem hogy itthon hagytak-e valamit amiért vissza kellett jönniük, de nemmel feleltek.
Lehetett alvásparalízis? Vagy valami ahhoz hasonlító dolog? mert azt olvastam, ez általában akkor fordul elő, ha az ember hanyatt alszik, stresszes, és kialvatlan.
Az alvásparalízis tüneteiből/velejáróiból csak annyi volt, hogy egy nagyon valóságos fél-álmom volt. Nem is próbáltam megmoccanni, mert nem akartam, ennél fogva nem tudtam megállapítani, hogy a testem még alvó állapotban volt-e.
Az alvásparalízis az a jelenség amikor előbb ébred fel az agyad mint a tested és 1-2 percig látsz de nen tudsz mozogni, eközben az agy hajlamos hallucinációkat generálni. Ez valószínűleg szimplán félálom volt az mert az alvásparalízis azzal kezdődik hogy hirtelen kinyílik a szemed.
Hogy lehet ezt ennyire túlbonyolítani és hogyan kapcsolódik az ezohoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!