Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti boldogak vagytok, azért...

Awakening77 kérdése:

Ti boldogak vagytok, azért ahová leszülettetek?

Figyelt kérdés

Én régebben mindennel elégedetlen voltam, de amióta hiszek az anyagon túli létben, a lélekben, a sorsban és a szabad akaratban, sokkal boldogabb vagyok.

Megrögzött materialista voltam, de történtek dolgok, ami miatt megtértem. Ma már másképpen gondolkodom.

Szerintem szerencsések vagyunk, hogy ilyen szép és békés országban élhetünk.

2017. ápr. 6. 09:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%
Köszönjük Emese! :)
2017. ápr. 6. 09:29
 2/14 anonim ***** válasza:
És pontosan hányszor vertek fejbe?
2017. ápr. 6. 09:45
 3/14 thoomas26 ***** válasza:

Valóban nagyon szerencsések vagyunk abban, hogy ebben az országban élhetünk. Igaz, vannak tökéletesebb helyei is a világnak, de többségében inkább olyanok akadnak, amik sokkal rosszabbak.

Azonban szerencse és véletlen nem létezik.

Az, hogy hova születtünk, nem is szerencse és még csak nem is véletlen kérdése. Mi magunk döntöttünk így, méghozzá teljes tudatosságunkban. A legjobb döntést hoztuk meg a saját fejlődésünk és haladásunk érdekében. Így, bármilyen életet is élünk, mindig ez lebegjen a szemünk előtt; itt minden miattunk és minden értünk történik - még ha ez most olcsó vigasznak is tűnik.

A boldogság kulcsa pedig éppen ennek az elfogadásában és megértésében van.

2017. ápr. 6. 09:53
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem, mert én egy gazdag család sarja akartam lenni, de a Isten másképp döntött. Azóta sem vagyunk baráti viszonyban. Ha meg ez békés ország én vagyok Kolumbusz Kristóf. Már nem vagyok fiatal és leéltem néhány évtizedet ezáltal van némi tapasztalatom, hogy mennyire nem békés ez az ország. Szépen megy a lehúzás korrupció különféle csalások magas mosópor árak.

66/F

2017. ápr. 6. 10:44
 5/14 thoomas26 ***** válasza:
Tény, hogy nem a legtökéletesebb helye a világnak a mi hazánk, de messze és kiemelkedően nem a legrosszabb. Igazából hálásnak kell(ene) lennünk mindenünkért, ami van s ami megadatik. A világ igen nagy részén, nap mint nap meghalnak emberek azért, mert nincs mit egyenek, vagy igyanak, vagy mert éppen nem iható a víz. Nincs fedél a fejük felett, hazájukban háború dúl, stb. Azt hiszem, ha hallják a mi panaszunkat, nagyon fel lehetnek háborodva. Többségünknek van mit enni és inni, van hajléka, ruhája, egy jó részünknek van autója, állása, és viszonylagos kényelemben él. De persze a többség nem is sejti, hogy ez mekkora kincs. Mindennek az értékét ugyanis akkor látjuk igazán, amikor nincs - ez régi igazság. S amit szintén kevesen látnak be: az anyagi javak alig függnek össze a boldogsággal. Sohasem az lesz igazán boldog, akinek sok pénze van, hanem az, aki sok embert szeret s akit sokan szeretnek. Ennek oka egyértelmű: hiába vagyunk jelenleg anyagi (fizikai) testben, az igazi valónk a lélek. A léleknek pedig, mint írtam, nem a pénz kell (hisz nem is ismeri azt), hanem hogy tudjon szeretni s hogy szeretve legyen.
2017. ápr. 6. 11:37
 6/14 anonim ***** válasza:
16%
Ennek a leszületésnek az ellentéte a felcsinálás?
2017. ápr. 6. 12:11
 7/14 anonim ***** válasza:
#5 Hidd el nekem, hogy sokkal boldogabb lennék pár millióval a zsebemben, mint anélkül. Boldogságot igenis lehet vásárolni azáltal, hogy megtermted magadnak az ,,ANYAGI" békét és körülményeket. Országunk lehet, hogy nem a legszegényebb, viszont fajtársaink befordulnak nincs együttműködés sem támogatás, mert mindenki a saját kényelmét nézi. Nem egyszer láttam már, hogy aki segítségre szorulna kutyába sem veszik elsétálnak mellette. Más szegényebb országokban vagy netán, ahol háború dúl lehet, hogy rosszabb a helyzet, viszont nem azt kell viszonyítás alapon nézni, hanem a többséget vagy túlnyomó részt. Ha azt nézzük mi nem vagyunk túl előnyös helyzetben. A megbékélés nem boldogság, hanem beletörődés az adott helyzetben és előnyösen kezded mérlegelni a dolgokat, ami már súrolja az agykontroll határait. Én nem vagyok boldog ahová leszülettem, mert számomra nem a hely, hanem a körülöttem lévők a mérvadók. Meg aztán a boldogságot nem spirituális vagy materálisan kell mérlegelni. A sors meg a szabad akarat logikai bukfenc, de ezt már mindenki döntse el a saját szellemi ítélő képességével, ha van neki olyan.
2017. ápr. 6. 12:13
 8/14 thoomas26 ***** válasza:

#7 Hidd el, abszolút értem az álláspontodat. Valóban sok mindent lehet pénzért venni. Nyugalmat, békét, stb. De az igazi boldogság akkor sem pénz függvénye. Ha így lenne, nem lennének boldogtalan milliárdosok, és nem lennének boldog szegények.

Abban is igazad van, hogy az emberek sok esetben hogyan viszonyulnak egymáshoz, ám ennek az okai azért nem annyira feketék és fehérek, mind a materialista világképnek és mind a médiának is hatalmas szerepe van benne.

A világ egészét nézve bizony bőven az előnyös kategóriában vagyunk, bármennyire is nehéz ezt elfogadni. Gondolom ezt nehezíti a te esetedben az is, hogy eleve nem érzed magad jól ebben az életedben - ahogy írod.

Hangsúlyoznám: az én nézetemben nem az agykontroll határa, hanem tény, hogy véletlen és szerencse nem létezik, s hogy semmi és senki sincs az életünkben véletlenül.

Ami velünk történik, s nem vagyunk képesek rá döntően hatással lenni, jobban tesszük, ha megértjük és elfogadjuk azt, mintsem bosszankodjunk miatta. Ha tényleg van olyan, ami most nagyon nem tetszik (s nem tudunk rajta lényegesen változtatni), sokkal többre megyünk vele, ha elfogadjuk azt, s igyekszünk a körülményekhez képest a legjobbat kihozni belőle és magunkból is. Ha emésztjük magunkat vele, ha állandóan csak ellene állunk, egyrészt magunknak is rosszabb lesz (mert még rosszabbul érezzük magunkat), másrészt szembe megyünk mindazzal, amit saját magunk vállaltunk a saját magunk érdekében.

2017. ápr. 6. 12:38
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásokat.

Thoomas26-tal értek egyet, de mindenki véleménye számít.

Szeretném, ha mások is olyan boldogak lennének, mint én vagyok.

Ez nem azt jelenti, hogy nekem nincsenek problémáim.

Nagyon is vannak, de igyekszem mindent úgy csinálni, hogy a helyes úton haladjak, amit idén találtam meg.

Pl. most épp munkanélküli vagyok, de volt több sikeres állásinterjúm, és TUDOM, hogy lesz munkám. Méghozzá olyan, amit szeretek. Nem fogom magam agyonra keresni, de a szerény megélhetéshez elég, és még a nyugdíjalapomba is be tudok egy kicsit tenni.

Még úgyis van legalább 30 évem addig. De munka nélkül nem tudok élni, ezért nem aggódom annyira már a megélhetési költségek miatt, mint korábban. Rájöttem, hogy amit (és amilyen minőségben) adok (bele a világba) annyit kapok is. Valahol a nagy univerzum mindig mindenben egyfajta egyensúlyra törekszik. Mások ezt tőlem sokkal szebben leírták, de valami ilyesmi a lényeg. És azt vonzod be, amiről beszélsz, írsz, gondolsz. Ezért választottam a JÓt.

2017. ápr. 6. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:

#8 Pedig az anyagiak és jólét egyfajta nyugalmat sugároznak és bebiztosítják az életünket. Ha nincs amiatt is fájhat a fejed. Nem véletlen, hogy ezért dolgozunk, viszont egyesek rosszul ítélik meg a körülményeket másfelől a belenevelés ia nagyban hibás. A boldogtalan milliósok kizárólag egyvalamire koncentrálnak és emelet elhanyagolják az életet, rosszul állítják fel a fontossági sorrendet. Rájuk bizonyára a felmenők is nagyban hatással voltak.

Nincsen véletlen sem szerencse, viszont vannak helyette ok okozati összefüggések. Ezek olyan fogalmak, amikkel nem árt tisztában lenni. Másfelől teljesen mindegy, hogy a média mit sugároz, mert mindenkinek van némi realitása a körülményekre. Eldöntötted magadban, hogy ,,Magyarországon jobban teljesít" és ebből nem engedsz, hol ott nem állunk a toppon. Bizonyára az ország csak egy részét láttad eddig és nincs viszonyítás alapod. Én jól érzem magam ebben az életben az országgal nem vagyok kibékülve. Nem véletlen, hogy az orvosok és egyén területen dolgozók menekülnek innen. Ha lenne rá lehetőség régen elhúztam volna innen. Nem fogadok el és mindenkibem mondom, hogy nem is kell elfogadni ilyesmi amikor jobb is lehetne. A beletörődés nem boldogság.

2017. ápr. 6. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!