Mit válaszolnál az energiavámpírnak? (hosszú)
A játszmázás meg a rövid visszakérdezés nem vezet eredményre, ezek csak adják alá a lovat. Egyik megoldás pedig az egyenes beszéd, de nem leszóló stílusban. És szerintem úgy add elő, hogy téged ez fáraszt, stb., ne úgy, hogy őt okolod bármiért is. Ez véget vetne a mi a baj című kérdéseknek is.
Ha nagyon negatív és azok után se változik veled szemben, hogy elmondtad neki, mit érzel, akkor marad a kapcsolat fokozatos leépítése (egyre kevesebb találkozás, beszélgetések minimalizálása).
Jó esetben észbe kap és máshogy fog viselkedni. De ehhez szembesíteni kell a saját dolgaival, mert lehet észre sem veszi magát, hogy ezáltal jut energiához.
Vagy ha nagyon fáraszt, pl. másokról való siránkozásokkal, mondd neki, hogy nem érdekel mások élete, főleg nem olyanoké, akiket nem ismersz, van saját életed is, stb.
Szerintem ha nem mondod el neki konkrétan, mivel szipolyoz le, akkor változni se fog.
Mondd meg neki hogy
- fáraszt az állandó nyaggatásával, hagyjon békén.
- most nem érsz rá a hülyeségeire
- beszélgessen erről X-szel mert őt érdekli a téma
Ha nem veszi a lapot akkor egyszerűen mondd meg neki hogy "Nézd, engem ez nem érdekel.". Ennyi. Ha olyan hülye hogy továbbra is a véredet szívja akkor nyugodtan emeld fel a hangodat, mondd meg neki hogy "Zavarsz" és küldd el a fenébe.
Tudom, nagyon nehéz, de keresd meg ebben az emberben a jót. Pl. szép az arca, szép ruhákat hord, jó a humora, vagy bármi szép és jó amit találsz benne. Koncentrálj erősen ezekre a tulajdonságaira. Válaszolj pozitívan a negatív hozzászólásaira. Kitartóan, állhatatosan.
Pl. amikor szid valakit, (bárkit) te szép szóval védd meg azt az illetőt: pl: "a politikusoknak szerintem óriási teher van a vállukon: ismertség, nagy horderejű döntések, ők is emberek, tévedhetnek, stb.." Mindenben keresd a jót. Ha erre koncentrálsz, ezt fogod bevonzani, és a változás is érzékelhető lesz. Én ebben hiszek.
Ha tényleg nem tudod elkerülni és kénytelen vagy a közelében maradni, akkor sajnos muszáj felvenni a kesztyűt... bár igyekezni kell azért a lehető legkevesebb időt rászánni, illetve vigyázni, hogy nem tudjon sok energiát elvenni tőled.
Talán a legértelmesebb tényleg az lehet, hogy megmutatni neki, hogy hogyan is kellene a világ dolgaihoz állni, hogy hogyan is kellene viselkedni. Ilyen értelemben csatlakoznék az előttem szólóhoz; mindenképpen úgy kell előtte viselkedni, ahogy helyes, s előbb-utóbb talán észreveszi, hogy másképpen is lehetne, nem csak úgy, ahogy ő eddig tette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!