Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez egy paradoxon? Mostanba...

Ez egy paradoxon? Mostanba sokat gondolkodom ezen

Figyelt kérdés

Tegyuk fel, megtudjuk nezni 10 percere, mi lesz velunk 10 ev mulva (jobb esetben meg elunk) A jovoben azt latjuk, hogy boldogok vagyunk, jo munkank van, egy szep csaladunk van, mivel ezt latjuk, elgondolokodik az ember: Megis mit csinaltam , hogy ilyen jo lett az eletem? Ezert elkezd jobban hajtani , hogy tenyleg beteljesuljon a jovo, szoval igazabol nem is azt volt a jovo amit latott, csak az lett mivel hajtott?

mindfuck

2017. febr. 16. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez nem paradoxon. Olvass utána mi az.
2017. febr. 16. 19:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Igaz, inkabb csak nagy a fantaziam.
2017. febr. 16. 19:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Paradoxon = LÁTSZÓLAGOS ellentmondás.

Példa:

Ha egy karóra napi egy percet késik, de nem tudod állítani, a másik egyáltalán nem jár, de mutatói megvannak, a MÁSODIK A JOBB óra!

2017. febr. 16. 20:22
 4/8 Ozmium42 ***** válasza:
100%

Ez egy jó kérdés, a determináltsággal függ össze, hogy változtatható-e a jövő, vagy elkerülhetetlen és "előre gyártott". A paradoxon feloldása szerintem az, hogy ha a jövő nem előre elrendelt, akkor meg sem tudod nézni, hiszen nem egyetlen jövő létezik, hanem sok alternatív lehetséges jövő, és hogy melyik fog valójában bekövetkezni, az csak akkor derül ki, ha már túl vagyunk rajta. Ebben az esetben tehát a jövő nincs előre megírva, DE nem lehet előre látni!

A másik lehetőség, hogy előre lehet látni a jövőt, AZÉRT mert determinált, elkerülhetetlen. Függetlenül attól, hogy megnézed-e a jövőt. Hiszen ha a jövő pont azért olyan, amilyen, mert előre láttad, az sem változtat semmit azon, hogy ennek így kellett történnie. Ha pedig a jövő látásának hatására meg tudod változtatni a jövőt, akkor nem is a jövőt láttad, hiszen amit láttál, soha nem történik meg.

2017. febr. 16. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Inkább tűnik önbeteljesítő jóslatnak látszó jövőkukkolásnak, mint paradoxonnak.
2017. febr. 17. 01:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha intuícióból "láttál bele" a jövőbe, akkor is úgy történik majd minden, ha nem hiszel benne. Azért tudom, mert megéltem, és egyáltalán nem hittem benne (nem is tettem érte), mégis úgy lett.
2017. febr. 17. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:
A jövőjènek mindössze annyi oka volt, hogy látta.
2017. febr. 19. 13:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy paradoxon csak addig paradoxon amíg nem vagy elèg nyitott, hogy megszerezz olyan szemszögeket amikkel megèrtheted.
2017. febr. 19. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!