Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy az embernek...

Lehetséges, hogy az embernek olyan személlyel legyen látomása, akit azelőtt szinte biztos, hogy nem látott még?

Figyelt kérdés

Gyermekként egyszer elájultam, és mielőtt magamhoz tértem, láttam egy arcot, melyből a legtisztábbak a szemek voltak, de azért az arc többi része is jól kivehető volt. Később, tiniként álmodtam is vele (álmomban kissé más volt, de tudtam, hogy ő az, a tekintete pl. teljesen olyan volt). A gyerekkori képzeletbeli barátomat is visszatekintve olyannak képzeltem, mint ő, csak fiatalsbb kiadásban.

Másfél éve felismerni véltem ezt a személyt valakiben. Biztos vagyok benne, hogy őt láttam, az akkori, kb. 16 évvel ezelőtti vonásaival.

Nem kizárt, hogy akkoriban halhattam volna róla, de majdnem biztos vagyok benne, hogy nem láttam.

2017. febr. 7. 23:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha hinni akar az ember, akkor kreál hozzá hazug csodákat... -_-
2017. febr. 8. 10:11
 2/3 A kérdező kommentje:

A gond, hogy aki megmondhatója lenne, hogy kb. 10 éve beszéltem neki erről, a "barátomról" meg a látomásról, már nem beszélünk, és talán nem is emlékszik rá, és ha emlékszik sem hitt anno nekem. Az álmomról is beszéltem pár személynek, de ő volt az egyetlen, aki tudott a látomásról, és kb. 6 év távlatában (plusz-minusz 2 év) még jobban emlékeztem akkor, mint most, nagyjából 16 év után.

Annyi bizonyos viszont, hogy lépten nyomon egy zöld szemű, sötét hajú férfiról beszéltem (nem ismertem ilyen férfit (barnászöld szeműt igen, de őt akkoriban nem is soroltam a magam véleménye szerint a zöld szeműek közé, válltig állítottam, hogy az övé barna), és a favoritom is a kék szem volt, kizárólagosan, úgyhogy teljesen abszurd volt, hogy egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező akárkit emlegessek)Ez nem sok, mert ennyi alapján is bő 13millió felnőtt 50 alatti férfi jöhet szóba, úgy nagyjából...

Bár hiábavaló bizonygatni, mert a bizonyítékaim az idők során elkallódtak. Úgyhogy csak az a kérdés, hogy magamnak hiszek-e. Semmi de semmi érdekem nincs abban, hogy közöm legyen az illetőhöz. Még úgy sem, hogy ő nem egy sima falusi Józsi (elnézést Józsi, imádlak, ne vedd magadra..). Az embernek szüksége van csodákra. Csakhogy ő már akkor is, önmagában is egy csoda, az lenne akkor is, ha egy videoklipben láttam volna egy látomás helyett, de mesén és Vad angyalon kívül mást nemigen néztem 5-6 évesen. Ráadásul mikor úgy hiszem, hogy első alkalommal pillantottam meg, annyira meglepett a kinézete, másnak képzeltem... Mindig is kíváncsi voltam rá, és annyira, őszintén meglepett, hogy nem tudom nem elhinni magamnak, hogy akkor láttam először (tudatosan).

Azért kérdezlek titeket, mert egyszerűen már magam sem tudom mit higgyek el magamnak... Hogy meddig tart az igazság, és mit toldhat hozzá a képzelet. Hogy egyáltalán lehetséges-e... Vagy puszta véletlen a hasonlóság? Azt se mondhatni, hogy az első (nem barnás) zöld szemü, sötétbarna hajú férfi, akit valaha láttam, és míg másoknál (1-2, max. 3 személy) pusztán eszembe ötlött a hasonlóság (szigorúan a két adatra korlátozva, amit említettem, nem az egész arcra vonatkozólag), nála ez felismerés volt, rádöbbenés...

Ha igaz volna se lenne értelme... De képtelen vagyok kiverni a fejemből.

2017. febr. 8. 23:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Azt hozzátenném, hogy másfél évtizedig abban a hiszemben voltam, hogy az általam eszméletemhez térésem előtt látott archoz nem tartozik valós személy, pusztán valamiféle metafora lehet "zöld szemek".
2017. febr. 9. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!