Ez milyen vallás lehet?
Nem tudom, hogy az, amiben én hiszek, vagy legalább is hinni vélek létező "vallás"-e egyáltalán... hátha ti valami okosat tudtok mondani :) A buddhizmushoz hasonlítanám leginkább, de mégsem teljesen az...
;
Létezik alapvető JÓ és ROSSZ, nem feltétlenül Isten és Ördög, sőt, inkább jó és rossz ENERIGÁKKÉNT tudnám beazonosítani.. Hiszek a rezgésekben, energiákban, a természetfölöttiben (NEM Istenben, ahogy a keresztények..), az itt maradt bolyongó lelkekben és a szellemvilágban is.. Hiszek a karmában, és mindenféle ok-okozati összefüggésben..
Ez a te egyszemélyes vallásod.
.
"Létezik alapvető JÓ és ROSSZ"
Tévedés! - csak JÓ létezik, hiszen a rossz az, amit ellenkezőképpen tesznek.
A közömbösség sem jó tevékenység, tehát a rossz kategóriájába tartozik.
Csak a tisztazas vegett, nincs se jo se rossz, egyetemesseg van. Csak azert mert itt a dualitas van ervenyben meg nem jelenti azt hogy azaz alapveto es elfogadott az egesz vilagegyetemben.
Minden egyetemesen letezik, igaz a donteseink hatarozzak meg az iranyat a tetteknek de ettol meg egyik tett se jo vagy rossz, ehhez egy magasabb tudat szint szuksegeltetik.
A keresztenysegben hol irnak a karmarol vagy a reinkarnaciorol?
Nem kene ezt a vallast reklamozni. Persze legy kereszteny, hodolj azon vallasban aminek a neveben tobb millio embert meszaroltak le mert ok nem hivok.
Amit keresel az nem vallas, nem kell senki elott sem terdepelni vagy hodolni mert nem all feletted senki sem. Vannak bizonyos Univerzumi Torvenyek melyeket be kell tartani.
Amit a figyelmedbe ajanlok azok a keleti tanok (nem vallasok, a buddhizmus sem vallas). Elj a sajat nezeteid szerint es ne aszerint hogyan kene elned. Mindenki aki kepes az egyeni gondolkodasra es keles magad vezetni belatja ezt.
Miert baj az ha a sajat nezeteid koveted? Tegy hat belatasod szerint. Ha te maskep latod a vilagot akkor maskep latod ez meg nem bun.
Van persze egy eredendo forrasa mindennek ugyis ide terunk vissza.
Akkor most tisztázzunk valamit, mert itt talán 2 kivétellel (részben) eddig mindegyikőtök el van tévedve :D
NEM kioktatást kértem, sem pedig győzködést a ti nézeteitekről és igazatokról, mert NEM ÉRDEKEL! Nem az volt a kérdésem, hogy ti mit gondoltok arról, hogy létezik-e ez létezik-e az.. NEKEM ez a dolog így működik, ahogy fent leírtam, nem is értem miért akartok meggyőzni, nem kérek ilyesmi kommentből többet, köszönöm!
A kereszténységnek (főleg a katolikusoknak ohmy) semmi köze az én vallásomhoz, 20 évig jártam hittanra és katolikus óvodába/általánosba/gimnáziumba, betéve tudom a Bibliát első betűjétől az utolsóig, ÉS ennek ellenére is baromságnak tartom, mégse kezdek senkit győzködni róla, hogy miért az, mert valaki EBBEN HISZ és én ezt tiszteletben tartom, engem se kell lehurrogni meg kijavítgatni a sajátos nézeteim miatt.. A kereszténységben minden fekete és fehér, totál földhözragadt, és nem utolsó sorban egy rém ítélkező és sok esetben ellentmondó vallás.. nekem pont a kereszténység a szekta fogalom megtestesítője, és kérdezte valaki? ja nem. bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!