Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a vizualizáció? Valóban...

Mi a vizualizáció? Valóban KÉPEKBEN LÁTÁS? Vagy "csak" a dolgok többszöri végiggondolása?

Figyelt kérdés

Amikor azt mondja valaki pl., hogy a sikeres, nyugodt nap érdekében a tervezés után vizualizálja a napját felkeléstől egészen az esti alvásig, akkor az adott személy valóban maga előtt LÁTJA az embereket, cselekvéseket, stb., vagy "csak" végiggondolja, ábrándozik (képek nélkül)?

Én soha, de soha nem látok képet, amikor elképzelek egy célt.

Pl. ha az a cél, hogy sikeres nyelvvizsgaát akarok, mondták sokan, hogy képezljem el azt, magam előtt látva, hogy átveszem a bizonyítványt.

GoNdolatban ezt el tudom "mondani", de NEM LÁTOM KÉPEKBEN.

2016. dec. 5. 19:55
 1/1 anonim ***** válasza:
Fejleszthető dolog! Ha pl azt mondom neked hogy egy terebélyes almafa rebgeteg piros almával, azt azért biztos magad előtt látod. Ezt a képet pedig lehet építgetni, bővítgetni, pl. darazsak röpködnek körülötte, a háttérben egy autómata kerticsap végzi a dolgát szaggatott mozgással, egy szürke macska mászik fel a törzsén stb. Először képzeld el egyenként, aztán rakd össze! Most hogy belegondolok, az olvasás nekem sokat segített ebben, szeretek lassan olvasni, egy-egy oldalt többször, amíg részletesen el nem képzelem... Az is segíthet ha részletgazdag képeket nézegetsz hosszasan, majd megpróbálod felidézni úgy hogy kirakod a részletekből, eleinte nem fog menni az egész kép elképzelése, de fokozatosan jobb lesz, ez biztos! Egyébként nem szoktam előre elképzelni semmit mert ha nem olyan lesz akkor csalódok, utólag felidézni az más.
2016. dec. 5. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!