Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Létezhetnek kitalált világok?

Létezhetnek kitalált világok?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy fiktív, pl anime világ. Mint a D. Gray-man világa...

Vagy mondjuk gyűrűk ura középfölde.

Én úgy gondolom, hogy amig ninca bizonyitva, hogy nem létezik, addig létezhet.

Elvégre az univerzum folyamatosan tágul, és szinte végtelen mennyiségű bolygó található meg benne.

Lehetséges hogy nagyon messze tőlünk, az általunk elképzelt világok valóságosak? Még ha a párhuzamos univerzumok annyira nem is hihetők, de nem lehet tudni.

Szerintetek van rá esély?

2016. nov. 12. 15:01
1 2
 11/18 anonim válasza:
73%

Kérdésre röviden: NEM.

Ebben az univerzumban a fizika törvényi érvényesek. Ennek megfelelően végtelen számú bolygó és csillag van, Te belőled is kérdező, elméletileg végtelen számú "másolat van" több billió fényévre innen, ugyanis az anyagnak csak véges számú kombinációja van. Ha elég ideig mész az ürben előbb útóbb rátalálsz egy másik "Földre"... illetve végelen számú "Föld" van elméleti alapon. De ezeknek is eleget kell tenni a fizika törvényeinek.

Egy másik világegyetemben viszont más törvények lehetnek érvényesek ahol lehetséges ilyen ehhez hasonló fiktív világok létezése is. Azonban ezen utóbbi létezésére semmi bizonyíték nincs.

2016. nov. 12. 19:48
 12/18 anonim válasza:
100%
Éppen ezért azon pedig felesleges filózni, hogy egy ilyen létezik e vagy miért nem oda születtél. Ha oda születtél volna az nem Te lennél.
2016. nov. 12. 19:50
 13/18 dávid19216 ***** válasza:
Ilyen elv alapján a mi világunk is lehetne csak képzeletbeli de azzal szerintem bizonyítható hogy nem így van hogy pl gondolsz valamire nagyon erősen itt ezen a bolygón pl arra hogy essen az eső az nem fog megtörténni de pl volt 1 olyan kísérlet amiben sok ember közös meditálással képes volt eső-t csinálni és többször is megismételték a kísérletet szóval sok ember együttes erővel szerintem képes lenne bármilyen világot teremteni vagy akar változtatni a jelenlegin csak ehez sok ember kell lehet hogy ez van a szabadkőműveseknél is.
2016. nov. 15. 13:51
 14/18 anonim válasza:

Úgy belegondolva. Mi világunk is lehetne "kitalált" világ.Inkább nem írom le mire gondolom, mert hosszú lenne.

Én hiszek létezik digimon világ, ahol digimonok élnek. :-D

2016. nov. 15. 14:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Sztem léteznek a kitalàlójuk fejében biztos!
2016. nov. 15. 15:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Am meg pl egy vàrbol is tudnak kastélyt csinalni és màr is elhiszed hogy egy különleges vilagba csöppentél !Vagy vegyük a Harry pottert adott egy kis sàtorba bemennek és egy màsik vilàg tàrul elénk mintha nem egy sátorban lennénk hanem egy óriàsi kastêlyban a technika segitségével ma bàrmit létre tudnak hozni !
2016. nov. 15. 15:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha lenne multiverzum, akkor igen, mert egy más fizikai törvényeknek megfelelő univerzum kialakulhatna. Viszont ha lenne multiverzum, akkor lehetne egy olyan világ ahol nem léteznek párhuzamos univerzumok :D
2019. márc. 2. 06:12
 18/18 anonim válasza:

A válasz röviden az, hogy NEM.

Mivel ezek a "világok" ellentmondanak az ismert fizika törvényeinek.

Ellenben a törvényeken belül elméleti alapon egészen biztos létezik olyan világ, ami ezeknek megfelel, MIVEL a világegyetem végtelen az anyagnak egy zárt téren belül pedig csak véges "kombinációja" létezik. Azaz ezen az alapon belőled is végtelen számú kópia létezik ebben a világegyetemben, mivel a sejtjeidnek, DNS-ednek és létednek is csak véges számú atomok kombinációjából épül fel.

Más világok és "fiktív" világok léteznek e? Vagy Gyűrűk úra "világa"? Erre kérdésre csak annyit lehet mondani: ebben az univerzumban biztos nem. DE más világegyetemekben (nem másik galaxis! bolygó! teljesen másik világegyetemben) elképzelhető, mivel más világegyetemekben más fizikai törvények uralkodhatnak. Ha a "fiktív" világ ennek megfelel, és feltételezve az ottani tér végtelenségét a létezésére van mód.

2019. márc. 6. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!