Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha van olyan párhuzamos...

Ha van olyan párhuzamos univerzum, amelyben Magyarország sokkal gazdagabb (nemcsak a vezetők és az államkassza bővebb, hanem az emberek jóléte is), akkor az ottani történelem minden pontja más mint a mi könyveinkben?

Figyelt kérdés
Tervezem azt, hogy amennyiben lehetne másik univerzumba átlépni, akkor tényleg megtegyem. De könnyen lehet, hogy az ottani magyarok azért néznének hülyének, mert hogy hihetem azt, hogy elvesztették a szabadságharcaikat meg a vh-kat, amikor pont hogy megnyerték... vagy a másik lehetőség, hogy azért nem nyertek, mert részt se vettek ezekben, és így kerülték el a veszteségeket... (utóbbi féleképpen a mi világunkból Svájc tett, hogy kimaradt minden sz.pásból, oszt él mint hal a vízben)
2016. okt. 21. 13:59
 1/10 2*Sü ***** válasza:
66%

HA léteznek párhuzamos Univerzumok, és nem csak filozófiai kérdés az egész…

HA át lehet lépni két Univerzum között. (Elvileg akkor nem lennének külön Univerzumok, tehát definitíve nem lehet lehetséges, mert akkor a két Univerzumnak nevezett valami valójában egy Univerzumot jelent.)

HA még a fentiek lehetségesek is, akkor is nüansznyi az esélye, hogy ez a te életedben megvalósulhatna, és pont neked lesz rá lehetőséged, hogy átlépj egy másik Univerzumba.

Persze képzelődni, álmodozni, fantáziálgatni lehet, csak nem éppen a Tudományok kategóriában a szerencsés. Meg ha már az ember fantáziál, lehetne kevésbé szegényes a fantáziája. Mondjuk miért ne lépnél át egy olyan Univerzumban, ahol a Földön annyira ritka a te hajszíned, hogy a te hajszíneddel rendelkező embereket Istenként tisztelik? ;-) Vagy miért ne lépnél át inkább egy olyan Unverzumban, ahol módot találtak arra, hogy az ember élethosszát 200 évre tornázzák fel, és ez bárki által elérhető eljárás?

2016. okt. 21. 14:17
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Nos, a végén lévő 2 lehetőség szép és jó :) gondoltam is ezekre, de miért is nem írtam le?

Ha léteznek párhuzamos valóságok, akkor végtelen van belőlük, mert azok lehetőségeinek száma is végtelen, hogy mi hogyan alakulhatna illetve alakulhatott volna. Az általad írt 2 verzió csak kettő a végtelenből ;)

A másik az, hogy a végtelenbe belefér jó sok olyan világ is, ahol szinte minden ugyanaz mint itthon, csak éppen pár bizonyos dolog lett másmilyen (amiatt, hogy valami azt befolyásoló dolog/döntés/tényező máshogy alakult).

2016. okt. 21. 14:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. okt. 21. 15:38
 4/10 sanyinak ***** válasza:

Jartam ott, magyar volt a vilagnyelv, mindenki boldog volt es sosem halt meg senki.

De visszajottem, mert ott uncsi volt. Mivel mar itt elek, jo penzert elarulhatom neked a titkot, hol van az atjaro.

2016. okt. 21. 19:55
 5/10 2*Sü ***** válasza:

> Ha léteznek párhuzamos valóságok, akkor végtelen van belőlük, mert azok lehetőségeinek száma is végtelen, hogy mi hogyan alakulhatna illetve alakulhatott volna.

Egyébként ez nem feltétlenül van így. Attól, hogy végtelen számú párhuzamos Univerzum van, korántsem biztos, hogy végtelen a lehetőségek száma. Illetve ha még végtelen is a lehetőségek száma, akkor sem biztos, hogy egy adott elképzelt lehetőségnek éppen nem nulla a valószínűsége.

Mondok matematikai példát, két végtelen tizedes törtet:

0,1010101010101010101010…

A számjegyek száma végtelen, de mondjuk a számnégyesek száma ebben véges, csak 0101 és csak 1010 minta szerepelhet.

0,01 0011 000111 00001111 0000011111…

(egy nulla, egy egyes, két nulla, két egyes, három nulla, három egyes, négy nulla, négy egyes, öt nulla, öt egyes…)

Ebben végtelen számú mintázat van. De pl. itt sincs olyan mintázat, amiben a 0101 megjelenik bármilyen mintában, mint részmintázat.

2016. okt. 21. 20:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Remi, hol az időzítő?!?!

Végtelen olyan párhuzamos univerzum van, ahol nincs semmi. Én oda szeretnék eljutni, hogy végre ki tudjam pihenni magam, és senki ne csörögjöm rám 5 percenként.

2016. okt. 21. 20:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább költözz el, mert az legalább a TE életedben is megvalósulhat. Azt pedig sose feledd. Végtelennyi párhuzamos világ végtelennyi Orbán Viktort is jelenthet.
2016. okt. 21. 21:39
 8/10 A kérdező kommentje:

És aki az utsó komim tartalmának helyességét tervezi megkérdőjelezni (lehet, hogy csak azért teszi, mert ő ezotériás kérdéseket keresett, és lehet csak azért találta meg ezt, mert véletlenül abba a kategóriába került a kérdésem), annak már előre leírom, hogy mi az igazságalapja annak, amit pár perce írtam: az ún. multiverzummal (univerzumok összessége) nagyon is foglalkozik a modern tudomány! Úgy ám!

(úgyhogy még ha van is vki szerint ezoterikus megközelítése a multiverzumnak, én akkor se arra gondolok, hanem szigorúan monoton tudomány érdekel csak engem)

2016. okt. 25. 13:09
 9/10 A kérdező kommentje:
most már tárgytalan a ma 13:09-es komim, mert azt nem a legelsőmre értettem, hanem egy ma 13 óra x perckor írt komim folytatásának szántam (0<x<9)
2016. okt. 25. 19:46
 10/10 Stone88 válasza:

Legalább neked vannak terveid a jövőre nézve. :D

Ha lehet bármiféle kapcsolat két különböző "univerzum" között akkor csakis oda-vissza kapcsolat lehet, szóval mi is kapnánk helyetted valami/valaki mást. Ajánlom az Event Horizont filmet. :)

Ha meg lehetne csinálni, akkor az már időbeli ugrást is jelentene, amit már biztos észre vettünk volna. Ha csak le nem tagadják a tudjuk kik.

2017. szept. 14. 03:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!