Mi a különbség a "Felsőlélek" és a felettes én között?
Érdekes szavakat találnak ki manapság. A kérdésed hatására meggoogliztam a kérdést, és többek között olyat találtam a [link] hogy a felsőlélek nem más, mint a Paramátmá.
Szerintem ez a szó egy erőszakos magyarítás eredménye, amely erőszakos magyarításnak nem vagyok híve. Én a Paramátmát továbbra is Paramátmáként szeretném olvasni.
Amúgy, a kérdésre válaszolva, a Paramátmá keleti vallási, filozófiai termék, a felettes én nyugati pszichológiai termék. Nem részletezném a különbséget, mert ehhez mindkét gondolatrendszerben igencsak otthon kéne lenni, de nem azonosak. Aki bátorkodni fog a különbség megfogalmazásában, azt meg fogom mosolyogni.
Ez engem is érdekelne.
Angol forrásokban látom az Oversoul és a Higher Self kifejezéseket is, de eddig azt hittem, ezek ugyanazt jelentik.
szerintem a felsőlélek az a léleknek olyan része, ami külön van a lélektől valahol másutt...
a felettes én pedig itt van bennünk, az agyunkban van
a felső lélek az ami nem evilági hanem mindig az 5d-s világban van. Az "belóg" ide a 3D-be.
a felettes én egy pszichológiai fogalom.
nem vagyok kibékülve vele. Olyanok alkották meg akik a lélekról mint hardveres és szoftveres dologról nem tudnak illetve nem is hittek benne.
De használható a modell amit kitaláltak. (majd lesz jobb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!