Miért félünk a haláltól?
10-14 éves korom között rendszeresen sírva könyörögtem, hogy haljak már meg végre vagy legyen komoly, halálos betegségem. Ez az osztálytársaim miatt volt, borzalmas 4 év volt. Akkoriban azokra a problémákra mindig az volt a válasz, hogy csak kamaszproblémák stb, de utólag visszagondolva baromira nem csak az volt. A hideg ráz ha eszembe jut, hogy miket kívántam magamnak. Középiskolában már szerencsére nem volt baj az osztálytársaimmal és csak akkor fogtam fel igazán, hogy én miken gondolkoztam azelőtt. Most már félek a haláltól és bármi történne kizárt, hogy még egyszer ilyesmit kívánjak magamnak.
Többször játszom a gondolattal, hogy balesetben vagy "csak úgy" meghalok, aztán elhessegetem ezeket a gondolatokat mert félek. Félek attól, hogy ha sokat gondolok rá akkor idő előtt bekövetkezik. Pedig tudom, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga és az élet velejárója. Én hiszek a halál utáni életben, de nem vagyok hívő. Még fiatal vagyok de sokszor valamiért úgy érzem, hogy nem leszek hosszú életű. Nemcsak magától a haláltól félek hanem attól is, hogy ha betegségben vagy balesetben halok majd meg az fájni fog (nagyon alacsony a fájdalomküszöböm :D).
Leírnátok a témával kapcsolatban a gondolataitokat és az ezzel kapcsolatos félelmeiteket? Esetleg ha megbarátkoztál a gondolattal azt hogyan tetted?
19/L
Pontosítok: A legtöbben nem a haláltól félnek, hanem a meghalástól
amitől félünk nem árt azt megismerni.
Módja: TV LifeNetwork adása szombaton,vasárnap 21 órától
Bocs, ez lemaradt: Egy orvos mondta: Nem az hal meg aki beteg, meg az se aki öreg, hanem aki soron következik.
A meghalástól nem félni kell hanem Istenre bízni. Így is úgy is Ő dönti el, ki meddig éljen!
Az ismeretlentől persze hogy majdnem mindenki fél,ráadásul már kölyökkorban kapjuk a környezettől,hogy csak ez az egy életünk van....és még azt mondják,hogy az öngyilkossághoz nem kell bátorság...dehogynem...de tudatosan bevállalni az életet,mint állandóan változó és kiszámíthatatlan tényezőt sztem még nehezebb...az előbbi menekülési útvonal,az utóbbi kényszerválasztás,amíg az egyiktől félünk a másiktól is fogunk.
(lásd a honvédot,reménykedik a szerencsében)
Az biztos,hogy ha valamire sokat gondolsz azt előbb-utóbb megis tapasztalod...itt most nem pont a halálra kell gondolni,lehet az még hírek,filmek vagy könyvek formájában,de bevonzod,szóval kénytelen vagy foglalkozni a témával,a tudatalattid rákényszerít..
Hogy mennyi itt az "okos"!!! És egytől-egyig mind a negatív oldalon van
Rosszul érzem magam tőlük! Sebaj! Még fiatalok. Majd az élet megtanítja őket a helyes gondndolkozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!