Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha a földi élet könnyebb...

Ha a földi élet könnyebb lenne, akkor is elvágynának innen?

Figyelt kérdés

Akik kivételesen szerencsések az életükben, annyira, hogy nem éri őket nagyobb baleset, betegség, szívfájdalom (pl szerelmi bánat), jómódú családba is születnek stb, fordulnak-e a spiritualitáshoz? Vajon ők is eljutnak olyan gondolatokhoz, mint akik azt vallják, hogy ők "rájöttek valamire", "itt ezen a Földön valami nagyon nem stimmel", "ez nem a valóság"? Mi indít arra egyeseket, hogy "magasabb szférák" létezését feltételezzék, ahova reménykednek / igyekeznek eljutni? Csak az itteni rossz dolgok, a szenvedés? És ha nem szenvednének különösebben, mert a véletlen úgy hozná?

Ha nincsenek "magasabb dimenziók", akkor ez csak egy puszta vágy és önámítás. De ha azt feltételezzük, hogy vannak, akkor viszont nem lenne érdeke az embereknek szebbé, jobbá, kényelmesebbé tenni a földi életet, mert éppen az lenne a lényeg, hogy elegünk legyen belőle annyira, hogy kutassunk valami magasztosabb után, és majd ha eljön az idő, hogy a lélek elhagyja a testet, utána többé már ne akarjon (valamilyen csapda folytán?) ide visszajönni, reinkarnálódni.

Összefoglalva: ha rossz valakinek a földi élete, akkor fennáll a veszély, hogy csak ámítja magát jobb világokkal (szkeptikus szemszögből), ha viszont jó az élete, akkor annak a veszélye áll fenn, hogy nem tud feljebb lépni, hanem újra és újra inkarnálódik, mert elhiszi, hogy ez itt a legjobb (ezoterikus szemszögből.) De akkor ilyen egyszerű lenne a dolog, hogy az ember személyes kis sorsa, földi körülmények és események véletlenszerű láncolata határozza meg, hogy spirituális beállítottságú lesz-e?

2016. júl. 12. 23:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogyan fogjuk fel. Ha a földi létet tanulási fázisnak vesszük, akkor nincs értelme, hogy ne legyenek nehézségek. Nehézségei mindenkinek vannak, akármilyen "könnyűnek" is tűnik az élete. Lelki, mentális problémái lehetnek bőséggel, ha anyagi/fizikai nincs is.
2016. júl. 13. 00:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom,de nekem pont ilyen gondolataim/èrzèseim vannak mint amit leìrtál.Sokszor ùgy èrzem ,hogy nekem nem a földre kellett volna születnem.Az emberek is ezt megèrzik ám ,ès ùgy is kezelnek mint egy kivülállòt. Sokszor meg se szòlalok,ês mèg ugy is èrzik,szòval ez èrdekes tèma.Szerintem mèg nagyon keveset tudunk az univerzumrol ,hogy megèrtsük ezeket a dolgokat.
2016. júl. 13. 02:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Amíg elvágysz a földi életből, valamit rosszul csinálsz, biztos lehetsz benne, hogy még párszor újból neki fogsz futni a dolognak.

Amíg "szabadulni" akarsz, biztosan nem állsz készen a továbblépésre.

2016. júl. 13. 09:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem jó élni :D, a lét a legfontosabb számomra hogy legyek én :D, lehet beteg vagyok de enél jobb nincs hogy vagyok és létezek mint én :D
2016. júl. 13. 10:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát az én első elvágyódásom ebből a földi létből olyan 17 éves korom körül jött elő. Akkor, le is írtam egy válaszomban már itt a gyakorin, tapasztaltam vmit ami megerősített abban,hogy ez nem minden amit látunk magunk körül és igenis van lelkünk ... nekem akkor ez adott egy nagy lökést, legalábbis spirituális énem jobban kinyílt.

Nehéz körülmények között éltünk apa nélkül, anyával és 3an voltunk testvérek. Nem láttam értelmét az életnek, semmire sem vágytam. NOs ezt akkor foghatnám a kilátástalanságra,hogy úgy elvágyódtam és nem éreztem magamat itthon. De teltek az évek volt nehéz időszakom iszonyatos volt átélni és aztán jött egy igazán boldog korszakom panaszom nem lehet, nagyon szerencsésnek mondhattam magamat ami még most is tart. De az elvágyódás bizony megmaradt, néha lecsitul a lelkem és "elvan" , de hiába volt meg mindenem amire vágytam, az a lelki ürességet nem tölti ki soha. Ez nem az igazi otthonunk. MOst is sokszor szenvedek, pedig boldog kapcsolatban élek és midenünk megvan ami kellhet.

2016. júl. 19. 15:02
 6/6 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

És nagyon magányosnak is érzem magamat ezekkel a gondolataimmal, életszemléletemmel, nincs olyan barátom aki ezt megértené. Ezért sincs barátom. Magamnak való és különc vagyok spirituális felfogásommal úúgy elvágyok már innen. DE senkivel nem tudom megosztani. Párommal sem. Ő nagyon racionalista, de mégis egymásnak vagyunk teremtve :) nincsenek véletlenek. Na jó anya és húgom is némi spirituális beállítottsággal rendelkeznek. Húgom is szenvedett már ettől az érzéstől,h nem akar élni küszködni ,de ezt betudom annak hogy ő még fiatal és előtte az élet ami sajnos kilátástalan.

Esetleg vki tud ajánlani egy olyan fórumot ahol egy befogadó közösség meghallgatna és ilyen dolgokról lehet beszélgetni?

2016. júl. 19. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!