Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti hisztek a sorsban? Vagy mi...

Ti hisztek a sorsban? Vagy mi irányítjuk az életünket?

Figyelt kérdés
Mármint, hogy nem véletlenül találkozunk azokkal az emberekkel akikkel. Hogy Mindennek célja van. És hogy akivel összetartozunk azzal úgyis előbb utóbb egymásra találunk.

2016. jún. 17. 21:43
1 2
 1/12 anonim válasza:
Hát, az összetartozós, igaz szerelemben nem igazán hiszek, viszont abban igen, hogy nem véletlenül találkozunk azokkal az emberekkel, akikkel.
2016. jún. 17. 22:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Is-is. Véletlen találkozások ellen nem igazán tehetünk semmit, de én nem azt mondanám, hogy ezekkel az emberekkel bármilyen célja van a sorsnak, hanem az életed folyásában új kapuk, új lehetőségek nyílnak meg minden egyes új ismeretséggel, ami pozitív, vagy negatív irányba befolyásolhatja a hátralévő életed.
2016. jún. 17. 22:15
 3/12 Ceben11 válasza:
Nincs helyes lépés az életben, nincs véletlen, vagy direkt találkozás. Minden találkozás, életesemény annyira változtatja meg az életünket, amennyire mi hagyjuk.
2016. jún. 17. 22:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én hiszek abban, hogy teljes mértékben mi magunk irányítjuk az életünket még akkor is, ha a hétköznapokban ez nem látszik.

Gondoljuk csak a kvantummechnikára, ahol minden jelenség teljesen véletlenszerűen játszódik le, de a makroszkopikus világunkban nem szokott olyan előfordulni, hogy pl egy asztal minden atomja egy méterrel arrébb kerül.

Tehát lehet, hogy a mindennapok történései teljesen véletlenszerűek, de az, hogy az évek, évtizedek során hogyan formálódunk, mivé válunk, hogyan alakul az életünk, azt szerintem teljes mértékben meghatározzuk mi magunk a belső gondolkodásunkkal, személyiségünkkel.

2016. jún. 17. 22:22
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem. Senki nem írta meg az életünket előre.

Arról lehet vitázni, hogy eldőlt-e a kezdetkor az ok-okozat kapcsolat miatt. De nincs semmi mese, a jövő még nem létezik és inkább irányitom én az életemet, mint várjam ahogy szalad magától.

2016. jún. 17. 22:53
 6/12 lezer1 válasza:
szia! szerintem az igazság és többször beigazolódott számomra a "vonzás törvénye" mégpedig ha valakire vagy vmire gondolunk akkor oda energia áramlik és bevonzzuk egy gondolat ugyanis kb 1W energiának felel meg.de ez tesztelhető is! Szóval jól érezted hogy nem véletlen :)
2016. jún. 17. 22:54
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

Tudom, nehéz elhinni, de nincs semmiféle előre megírt forgatókönyv. Az egész életünk számunkra teljesen ismeretlen emberek cselekedetétől függ, és a mi cselekedeteink is szinte az egész világot formálják.

Mesélek valamit. A mesében az embereket számokkal jelölöm.

1 egyik este egyel több sört iszik. Ez azzal jár, hogy tovább marad a kocsmában. Eközben találkozik 2-vel, akt már ezer éve nem látott. A viszontlátás örömére isznak még egy kört. 2 nem szokta az italt, így másnap reggel kótyagosan ébred, nem olyan összeszedettek a mozdulatai, mint máskor, így fél perccel később indul dolgozni. Ez a fél perc azt eredményezi, hogy egészen más emberekkel találkozik útközben, mintha időben indult volna. Találkozik pl 3-al, akivel vált sietősen két szót. De ez a két szó is elég ahhoz, hogy 3 ezután egészen más emberekkel találkozik útközben, mintha nem állt volna meg. Nem találkozik pl 4-el, pedig ha találkoztak volna, lehet, hogy 4 megemlíti neki, hogy az ő cégénél most üresedés van. Így 3 helyett viszont 5 kapja meg az állást, akinek a felesége efeletti örömében vesz magának egy pár cipőt. Amíg lefoglalja az eladót, 6-nak is várni kell, míg sorra kerül. Ez a várakozás azzal jár, hogy ezután egészen más emberekkel találkozik hazafelé, mintha 5 felesége nem tartotta volna szóval az eladót. Találkozik pl 7-el. 7 egy csinos nő, és 6 azon nyomban ráéhezik. Leszólítja, beszélgetnek. Fél év múlva ott tart az ügy, hogy 6 beadja a válókeresetet. A válóperes ügyvéd alaposan lehúzza, és annyi pénze lesz, hogy el tud utazni Jamaicába. Jamaicában találkozik...

És így gyűrűzik végig a világon az, hogy az a balfäsz 1 nyolc hónapja egy este megivott még egy sört.

2016. jún. 17. 23:14
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
A nők jellemzően fordítva látják az ok-okozati összefüggéseket. Nekik ez a történet úgy szól, hogy 1 azért ivott akkor este még egy sört, hogy az ügyvéd úr el tudjon utazni Jamaicába, és ott találkozni tudjon...-val. Csak azt nem látják, hogy mindeközben a mese összes szereplője elindított egy-egy lavinát, ami megváltoztatta a világ folyását.
2016. jún. 17. 23:17
 9/12 anonim válasza:
én úgy vagyok vele, ha gazdag lennék nyilván én irányítanám az életem, szerintem. de mivel nem vagyok, így a gazdagok, nevetséges "munkát" végző emberek irányítása alatt vagyok. akárhogy nézzük ez így van.
2016. jún. 18. 00:57
 10/12 anonim válasza:
A találkozások nem véletlenek, és előbb-utóbb összetalálkozunk azzal, akivel kell, de nem bíztos, hogy lesz benne köszönet. Pl. bevonzzuk azt akire vágyunk, csak épp sose lesz belőle párkapcsolat. És nem mi irányítunk.
2016. jún. 18. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!