Konteósok ti hogy bírjátok az állandó rettegést a háttérhatalommal szemben?
A bunkerbe majd úgyis beleférünk mind. Csak a szerencsétlen szomszéd döglik majd meg! :-D
Szerintem kisebb érdekcsoportok vannak,amik folyamatosan változnak. De az egész világot behálózó vmi,ami mindent irányít nincs.
A világ egyre jobban globalizálódik,(a gazdasági fejlődés ezt követeli meg)így magától értetődő,hogy egy vezetőnek nagyobb befolyása van,egyes eseményekre. A globalizáció nagy vezetők érdekegyezésével folyik. Előnyét látják a folyamatnak a népükre nézve,ezért érdekek fűzik össze őket és azok szerint haladnak. Nem valami szekta tagjai,akik világuralomra törnek. Egyszerűenérdekközösséget alkotnak,amik folyton változnak,ahogy a kisebb célok is eltérnek a nagy egésztől. De az is lehet,hogy van egy terv mellett eltökélt keménymag,ami nagyvonalakban van meghatározva. A kitöltéséhez szükséges tervezés,megvalósítás az adott generációra vár.
Ha valaki képes meggyőzni más érdekközösségeket is a nézetei felől,és együttműködésre bírja őket,akkor azokat már világuralomra törő akárkiknek kell nevezni? Én inkább céltudatos vezetőirétegnek,ahova nehéz felverekedni magad,és nem oylan zárt kegyetlen,mint aminek tartják.
Egyszerűen ezeknek az embereknek megegyeznek a céljaik többé kevésbé,és teszik amit kell,hogy elérjék. Hapedig nem egyezik a véleményed és 180 fokos fordulatot vennél,akkor kiraknak. Nem megölnek. Mivel mindegy,hogy tudod a játékszabályokat,a lépések hogyanjával is tisztában vagy,ha 1000 lépés közzül nem tudod melyiket választják nem tehetsz semmit.
A globalizáció már nagyon régi ötlet.
Európa országainak egy kalap alá terelése egy egyesült államokban közös költségvetés/hadsereg/jogrendszer/alkotmány által. 1920
A muszlimok betelepítése is régi ötlet,hogy kevertfajú fehérnépség legyünk különböző okok miatt.
Másik kérdés,hogy ha tényleg ezen tervek szerint haladunk,akkor kik azok,akik elérik,hogy eszerint haladjunk,hogyan és miért? Rossz e nekünk? Rövidtávon lehetséges,de hosszútávon egy békés világot építenek szerintem. Legalább is az a céljuk. Én úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!