Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi történik akkor, ha egy...

Mi történik akkor, ha egy időgéppel visszautazok a múltba, amikor a szüleim találkoznának, de ezt megakadályozom? (A találkozást. )

Figyelt kérdés

Remélem jó kategória, hiszen időgépek nincsenek.

Tehát ha visszautazok, és megakadályozom akkor nem születek meg, de akkor nem tudom megakadályozni.

#Szulu
2016. máj. 10. 14:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
80%
Van még egy probléma. A Föld utazik az űrben a naprendszerrel és az egész galaktikus kócerájjal együtt. Ha visszautazol az időben akkor a térnek ugyanezen a pontján maradsz, de a Föld akkor még egészen máshol van.
2016. máj. 11. 01:26
 22/23 anonim ***** válasza:
61%

JScript

"Ha nincsenek fizikai paradoxon áruld el mi volt az ősrobbanás előtt? Helyette inkább a fogalmakon lovagolsz. Ilyen hozzáállással még vallásos is lehetnél. "

1. Mégis miből gondolod azt, hogy szükségszerűen tudnia kellene annak, hogy mi volt az ősrobbanás előtt, aki azt állítja, hogy a fizikában nincsenek paradoxonok?

2. Már megbocsáss, de a matematikában, fizikában, informatikában, meg úgy a tudományokban elég nagy jelentőséget tulajdonítanak a fogalmak HELYES definícióinak.. Csupán 2.5 ezer évnyi tudományunk épül a "fogalmakra"...

3. A te logikátlan érvelésed sokkal inkább tartalmaz vallásos elemeket, amelyet megerősít az, hogy nem vagy hajlandó logikusan kifejteni érvelésed, egyszer sem, ha vissza kérdezek.. Pl. még mindig nem válszoltál ezekre:

- ha az én általam vázolt alternatív univerzum szerinted helytelen, akkor milyen a helyes?

- mégis mi Resetelné az univerzumot, ha "megzavarod" az időt? Valami ellenőrző Isten, vagy program? És honnean tudja az idő, hogy éppen "meg lett zavarva"? (mert a fizikai entitások tipikusan nem szokták "tudni" hogy épp "meg lettek zavarva")

Vagy ezek szerinted nem jogos visszakérdezések azok alapján amiket korábban írtál?

"Nem attól paradoxon az ősrobbanás, hogy kiszámoltál milyen gyorsan tágul az univerzum és mittomén milliárdokkal ezelőtt milyen volt, hanem hogy a semmiből nem lesz valami és a valami, ami mindig is létezett egy nagy paradoxon. "

- már bocs, de ki állította mondatod első felét, miszerint amiatt lenne paradoxon az ősrobbanás, hogy hogyan tágul, milliárdokkal ezelőtt milyen volt, stb?

- ha figyelmes lettél volna értenéd, hogy egyáltalán nem állítottam, hogy az ősrobbanás paradoxon lenne, sőt éppen az ellenkezőjét írtam, hogy nem az, hanem szingularitás.. innentől a fenti mondatod nettó baromság

- és plusszban azt is elárulhatnád már, hogy a "semmiből valami" elv mitől paradoxon, bár nem igazán tartozik sem a kérdéshez, sem az előzményekhez...

"Nem értem mi a célod ezzel, valami önigazolásra vágysz?"

- te komolyan így reagálsz, amikor saját állításaidat valaki számon kérik rajtad?

"Szerinted hogyan lehet előidézni egy fizikai paradoxont? Vagy én mit nevezek annak?"

- végre egy éretlmes kérdés, kár hogy sokat kellett várni rá, bár azt hiszem, már rég megválaszoltam.. szerintem fizikában nincsenek paradoxonok, mert ami realizálódhat, az paradoxon/ellentmondás mentes.. ahogyan pl. a villamos hálózatok elmnélete is, csak elméletben lehet készíteni ellentmondásos áramköröket, de ha realizálni próbálod, akkor egyszerűen nem lehet olyat elkészíteni mert különben végtelen energiát termelhetnél, amit univerzumunk valamiért nem enged.. ugyanígy lehet ezzel az időutazás, csak elméletben tudsz ellentmondásokat/paradoxonokat generálni, különben ha realizálhatók is lennének, akkor valójában semmi sem úgy létezne, mint ahogy tapasztaljuk. Így a paradoxonok inkább matematikai konstrukciók, mint pl. "az a halmaz, amely minden halmazt tartalmaz, kivéve önmagát".

#3-as voltam

2016. máj. 11. 09:29
 23/23 anonim ***** válasza:
Törölve lett egy válasz? Mert amikor korábbi válaszaimat írtam, még #3-as voltam, de most már csak #2-es vok..
2016. máj. 11. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!