Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit jelent ez: "halálkapu"?...

Mit jelent ez: "halálkapu"? Mi tudtok erről?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 26. 20:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Bármilyen kontextusban ez egy költői kép, semmi több.
2016. ápr. 27. 06:29
 12/31 A kérdező kommentje:
Azt senki ne mondja nekem, hogy ebben a kategóriában bármihez forrásmegjelölést kellene adni...
2016. ápr. 27. 06:39
 13/31 anonim ***** válasza:

# 12

Kelleni nem kell, csak ha egy olyan fogalomról kérdezel, ami kevésbé ismert, illetve kevésbé egyértelmű - ellentétben mondjuk azzal, hogy karma, reinkarnáció, szellem, médium stb. - akkor az, hogy milyen témában, milyen összefüggésben, szövegkörnyezetben találkoztál vele, ad egy támpontot.

Aki szóba hozta a válaszolók közül, szerintem nem kötekedésből tette, hanem azért, mert segíteni akart.

Nem emlékszem, hogy valaha találkoztam volna ezzel a kifejezéssel ilyen témakörben, de nekem is az első, illetve az egyetlen, ami eszembe jutott, hogy talán a lélek által a leszületése előtt eltervezett un. kilépési pontok szinonimájaként használják, amikből látók, illetve karma asztrológusok szerint átlagosan 7 van egy ember életében.

2016. ápr. 27. 07:34
 14/31 A kérdező kommentje:

Azt viszont én nem tudtam, hogy ez a fogalom ennyire ritkán használt, nem közismert. Egyébként, ha az, akkor hiába adnék forrásmegjelölést, hiszen az azt jelenti, hogy a hozzászóló is csak akkor akarna utánanézni - tehát ő sem tudja, miről van szó, akkor nyilván nem tud válaszolni.

Mindegy, majd utánajárok vagy magyar vagy más nyelvű oldalakon.

2016. ápr. 27. 07:56
 15/31 A kérdező kommentje:
...ha tudnék adni forrást, akkor miért kérdeznék itt...
2016. ápr. 27. 07:56
 16/31 A kérdező kommentje:

"Bármilyen kontextusban ez egy költői kép, semmi több."

Nem épp költői kép.

Értelme: pont ugyanazt fejezi, mint amit a kérdéseim is: "Mit jelent ez: "halálkapu"? Mi tudtok erről?"

Tehát: bármi, amit bárki tud, tudni vél, hallott ezzel a fogalommal kapcsolatban, az engem érdekel.

2016. ápr. 27. 08:00
 17/31 death42 ***** válasza:
22%

Tessék. [link]

A halál egy olyan kapu, ahonnan nincs visszatérés.

2016. ápr. 27. 08:18
 18/31 A kérdező kommentje:
Tehát beírtad a google-be a keresett kifejezést és úgy érezted, hogy pont ez a leginkább ideillő... Aha.
2016. ápr. 27. 08:36
 19/31 A kérdező kommentje:

Beírtam én is, inkább ez lehet a kérdéses vonal:

[link]

[link]

2016. ápr. 27. 08:40
 20/31 A kérdező kommentje:

[link]

Ezek persze csak első nekifutásra, szerintem bőven lehet még keresgélni, sokkal mélyebbre ásni.

2016. ápr. 27. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!