Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy van, aki...

Miért van az, hogy van, aki kisebb, van, aki nagyobb terhet kap az Élettől: Átok, vagy sors, vagy küldetés?

Figyelt kérdés

Sajnos, velünk történtek rossz dolgok. Nagyon boldog és küzdő család voltunk mindig is. Mondhatnánk, szerencsések voltunk, de ez nem igaz teljesen - sokat tettünk is a sikerért. Szeretjük, tiszteljük egymást a Férjemmel, és volt egy csodálatos Fiunk. Aztán 2010-ben született még egy Csodánk. Aztán a Nagyfiam beteg lett. Mindig is nagyon jó, szociálisan érzékeny, érzelmileg/értelmileg szinte koravén volt,tehát JÓ VOLT. 11 hónap rengeteg szenvedés, és küzdés után Angyalka lett. Miért kellett 14 évesen elhagynia a testét? Hozzáteszem, mindig is állította, hogy soha nem lesz felnőtt.

Második Fiam kis Auti Csoda, sokat küzdünk, de iszonyatosan szeretjük, bátyja is imádta, Kincsének nevezte. Miért lett különleges? Ez valami áldás, vagy átok lehet?

Hogy mi se maradjunk ki, miután ezt végigéltük, és elengedtük legnagyobb Gyermekünket, kiderült, hogy mikor Ő Angyalka lett, egy új élet indult bennem. Tehát még gyűlölnöm sem lehet a Sorsot, az Urat, vagy Bárkit, mert mindig kapunk valami Csodát a terhek mellé.

Nem önsajnálatból írom. Csak vannak, akiknek csak a " normál" terhek jutnak, nekünk meg mindig valaki odacsap. Nem vagyok boldogtalan, mondhatnám, a világ egyik legboldogabb embere vagyok, mert tudom, mi az, ami igazán fontos, mi az, amire vigyázni kell. De néha bizony igazságtalannak érzem. Férjem áldott jó ember. Vele szemben még igazságtalanabb. Csodálatos Angyalkám meg végképp nem tudom, miért érdemelte ki. Hozzá kell tennem, hogy a családunkban már sok generáció óta az egyik gyerek első gyereke betegség miatt Angyalka lesz. Már évtizedek óta. Az Unokatestvérem lett az a Fiam előtt. ELőtte az egyik Nagynénénk még 8 évesen és így vissza. Ami elég ijesztő. Mert lehet, valamelyik Gyermekem átéli ezt a veszteséget, amit én, majdan szülőként. És nem leányálom.

2016. ápr. 24. 14:56
 1/4 Fish1 ***** válasza:
100%

Ebben többféle dolgot látok, lehetőségeket tudok sorolni, de a választ csak te magad találhatod meg.

Érdemes lenne tudni, hogy a fiú milyen betegség miatt távozott. Valamint elgondolkodni azon, hogy a jelenlegi rövidke életével mire tanított titeket. Vajon mi lehetett a "küldetése"? Születés előtt a lelkek megegyeznek abban, hogy ki mit fog csinálni, mire fogja tanítani a hozzá közel élő lelkeket, milyen hatással lesz rájuk, milyen leckéjüket segít megtanulni, mire ébreszti rá őket, stb.

A második fiú autista, így értetted? Én nem hinném, hogy ez átok lenne, bár tény, hogy több és másféle törődést igényel, mint egy átlagos gyerek. Észrevetted rajta, hogy mik azok a dolgok, amikben igazán jó? (pl. láttam már fotografikus memóriával rendelkező embert, vagy fejszámoló zsenit, stb.) Mert ezekben a dolgokban fejlődhet nagyot szerintem, de érdemes szabad folyást hagyni a dolgoknak és nem lekorlátozni abban, amiben tehetséges.

Az egész dolog lehet a karma függvénye is, hogy kinek milyen a sorsa, hogyan alakul, milyen megoldandó feladatok jönnek szembe és ezeket hogy oldja meg.

A családi egyezés a gyerekek sorsával kapcsolatban érdekes dolog, szerintem érdemes lenne az okát kiderítenetek pl. egy Hellinger féle családállítással. Minden ember életére hatással vannak az ősei élettörténetei, egészen 7 generációra visszamenőleg, az okot nehéz lenne kideríteni egy hasonló módszer nélkül.

2016. ápr. 24. 18:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!A gyerekeknek - ameddig én tudom - mind agyi betegség volt. Apum nővérének kisagyi daganat, amit félrekezeltek, és iszonyatos kínok között kellett átkelnie. Az unokatestvéremnek 8 évesen agyvérzése volt. Pár napig volt kómában csak. A fiamnak DIPG, azaz agytörzsi infiltratív tumora volt. Mai napig nem volt gyógyulás sehol a világon. Azt vettük észre, hogy ( sok sorstárssal tartjuk a kapcsolatot) minden gyerek aki DIPG-s volt, különösen tehetséges, vagy nagyon jószívű gyerek volt. A Fiam mire tanított? Huhh.. önzetlenségre, empátiára, és igen, megerősödtem. Pl túlzottan érzékeny voltam lelkileg.. most kicsit megfásultam, de pl van egy segítő csoportunk, ahol azon szülőknek segítünk túlélni épp ésszel az elején, akik szintén Angyalok Szülei.A sok generációs dolgot csak azért említettem, mert mintha egy átok lenne.. és ez ijesztő. A középső fiam igen, autista, de még nincs meg a "szikra". Mindenki imádja, okos, és hihetetlenül érzékeny.. pl sokszor az elején Sanya rajta keresztül üzent. Pedig csak 4 éves volt, de olyan dolgokat mondott.. pl miért akkor és úgy kelt át a bátyja.. mikor még nem is tudta, hogy már nincs velünk.. volt, aki sokkot kapott szinte tőle. A tágabb családot szinte kigyomlálta az eset - volt, aki leszakadt, volt, aki még jobban egybeforrt velünk. De ez normális. Sokan akartak segíteni a Fiamnak, magas szintű nadisok is pl, és mind azt mondták, hogy a Fiam 1. nagyon erős lélek 2. állítólag a temetésen még a laikusok is iszonyatos energiákat éreztek. Nem tudom, mit tanított nekünk.. jobb szó, hogy megváltoztunk. De ez talán nem is csoda:(
2016. ápr. 24. 19:24
 3/4 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, de az biztos hogy az a lényeg, hogy örülj neki amid/akid van és becsüld meg, amíg lehet.Ha átokra gyanakszol, elmehetsz valakihez, aki ért ilyesmihez és jó hírű, például jósnő...Vagy még hasznos lehet számodra a családállítás, mert valóban különös, hogy ismétlődő dologról van szó.De azt se felejtsük el, hogy vannak betegségek, amik végső soron genetikai eredetűek és lehet olyan tulajdonságuk akár, hogy első szülöttnél jönnek ki.
2016. ápr. 24. 20:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom pedig én is látom. Valakinek minden sikerül még olyan is hogy egyszer tölt ki egy lottót és négyese lesz ami akkor fizet 5 milliót. A másik embernek meg hiába próbálkozik nem sikerülnek a dolgai. Ezeket az embereket még a betegség is el szokta kerülni.

A másiknak semmi nem sikerül és még nagyon beteg is lesz.

Lehet hogy tényleg létezik a karma és akkor neki most ezt kell megtapasztalni. Legközelebb lehet hogy ő lesz a szerencsés életű és a másiknak jut a nehezebb élet.

2016. ápr. 25. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!