Jézis szerint ha meg akarnak csapni/verni hagyjam vagy visszaüssek?
1. Tanulj meg helyesen írni!
2. Gondolkodj!
A Biblia nem szó szerinti törvény, hanem átvitt értelmű, erkölcsi útmutatás. Nyilván a "tartsd oda a másik orcádat!" nem azt jelenti, hogy mosolyogva hagyd, hogy agyon verjenek.
Intelligencia kell a megértéshez - de ez nem jelenti azt, hogy az elfogadása is intelligencia kérdése lenne.
Pontosan nem tudom mit szeretne az a Jézus nevű illető, de nem is érdekel. Teljesen lényegtelen, hogy mit szeretne én azt teszem, amit jónak látok, semmi többet. De van rá egy utalás, ha jól tudom: "Megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" Általában nyugodt hűvös ember vagyok enyhén vicces beszólással, ha úgy adódik és a személyiségeből adódóan maximalista + sok sportágban jeles, ezek között az önvédelm is szerepel. Van egy sötét oldalam, és ha verekedést provokálnak én nem vagyok az az ember, akik megfutamodik. Az igazságéreztem nem hagyná, hogy tükörbe nézzek. Ha megütnek visszaütök. Visszaadom, amit kapok, mégha ha sittre kerülnék érte akkor is visszaadnám.
Nem szeretek tartozni. :D
Nem szabad félremagyarázni az átvitt értelmű szöveget!
Az önvédelem is csak akkor jogos, ha másképp nem tudod leszerelni a támadást.
Kerüljed el az olyan helyzeteket, amikor ütni akarnak.
14es ezt nyugodtan játszd meg azokkal akik este késsel esnek neked a buszmegállóban. "megszúrnak késsel, dobd vissza kenyérrel" vagy "megszúrnak késsel, szaladj bele a késbe még kétszer"
Üdv a valóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!