Létezik a olyan erotériával kapcsolatos dolog, amire van bizonyíték, hogy létezik? (Ha nincs is rá magyarázat, de bizonyíték van).
Figyelt kérdés
Gondolok itt olyan dolgokra, mint pld. a tudatos álmodás. Az is a parapszichológiához tartozik.2015. nov. 26. 12:20
11/16 anonim válasza:
Lehet, hogy jót nevettél, de a meterológia szerintem is jóslás, ha a kártya jóslásnak titulálható. Mindkettő ugyanazon az elven alapszik.
12/16 A kérdező kommentje:
Most komolyan a kártyajóslást hasonlítod az időjósláshoz?
Kezdek rájönni miért tartják hülyéknek az összes ezost. A hozzád hasonlóak miatt, akik azt sem tudják mennyi 1+1...
2016. márc. 21. 18:46
13/16 anonim válasza:
A meteorológia nem jóslás, hanem következtetés meglévő adatokból különböző modellek és megfigyelések alapján. Itt van a különbség.
14/16 Ozmium42 válasza:
Attól, hogy ok-okozatilag következtetünk és tudományosan határozzuk meg a jövőt, attól az még jóslás. Nem attól jóslás a jóslás, hogy kötelező jelleggel kell, hogy humbug baromság legyen az alapja. Az is jövőbelátás, ha a menetrend alapján megmondom, mikor jön a busz. Amikor ezoterikus módszerrel jósolnak, akkor egy nem létező összefüggés, egy ostoba babona alapján próbálnak meg ugyanilyen következtetést levonni, bolygók állásából, meg kártyalapokból, kristálygömbökből, stb. Előbbi módszer hatékony, utóbbi pedig nem. Mindkettő megkísérel a jövőbe látni, az egyiknek sikerül, a másik tippelget vagy csal. Ez a különbség.
15/16 anonim válasza:
Gondolatolvasás. Én pl. tökre meg tudom mondani, hogy a barátnőm épp puszit akar kapni vagy krumplit akar hámozni. :D Egyébként meg... horoszkópok. Léteznek, le vannak írva pl. az újságokban. Igaz, hogy tele vannak csupa őrültséggel, de léteznek. Meg lehet fogni kézzel az őket tartalmazó papírt, aztán ki lehet dobni a szemeteskosárba, mert a horoszkóp az egy marhaság.
16/16 anonim válasza:
Tudatalatti nyelvtanulás. Én a barátnőmnek csomószor beszélek németül (ami a másik anyanyelvem a magyar mellett), és ő nem beszéli azt a nyelvet, mégis megérti. Legalábbis nem nagyon ellenkezik. Szóval szerintem igazából valahol a tudatalattijában tud németül, csak ez még nem jött felszínre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!