Ki mit fogtok csinálni halloween-kor, mindenszentek ünnepén, illetve halottak napján?
Van Halloween, hiszen van, aki ünnepli.
Kultúránként másként emlékezünk meg halottainkról, ezek a kultúrák olykor összekeverednek.
Nem hiszem, hogy ez baj, mindenkinek lehetősége van kiválasztani, hogy őhozzá melyik ünneplési mód áll legközelebb.
A karácsonyt is ünnepli szinte mindenki, pedig sem a karácsony, sem a karácsonyfa állítása nem magyar eredetű szokás. Mégsem háborgunk miatta, sőt, legtöbben szeretjük.
Vasárnap kimegyek a szüleim, és a nagyszüleim sírjához (hétfőn dolgozok).Ezen kívül semmi.
A Halloweent nem ünneplem. Nekem ezek a napok másról szólnak. Aki szeretné, ünnepelje... Bár a legtöbbjüknek csak a buliról szól, kevés az, aki tudja, mit is ünnepel Halloweenkor.
Csak irigyelni tudom őket. Ők még nem veszítettek el olyat, aki fontos a számukra. Legalábbis a környezetemben ezt tapasztalom. Akik már elveszítették egy közeli szerettüket, azok nem igazán halloweeneznek.
"A Mindenszentek ünnepét meghagyom a katolikusoknak, hiszen az övék.
A Halloweent meghagyom az usákoknak, hiszen az ő kitalációjuk. Közben röhögöm azokat, a magukat igaz magyarnak vallókat, akik egy idegen ünnepet tartanak meg, majom módjára utánozva a máskor lenézetteket."
3-as én is ugyanezt fogom csinálni.
Valamint 31-én a Reformáció ünnepe,úgyhogy templom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!