Miért pont én vagyok a testemben?
Nem vagyok vallásos ember, de nyitott. Régen is elég sokat gondolkodtam azon, hogy miért pont ebbe a testbe születtem, miért pont ebbe az országba, családba. És azon is, hogy mi felelős azért, hogy én hogyan látom a világot..Mi felelős a tudatért?
Vallásos és nem vallásos emberek is írjanak, ha lehet.
"Természetesen az idegrendszered állapota változik"
Értem az álláspontodat, csak naponta tapasztalom az ellenkezőjét.
Pontosan érzem az idegrendszerem és a tudatom közötti éles szakadékot. Mert van.
Tudom azt, hogy bizonyos eseményre hogyan fogok reagálni, és tudatosan igyekszem elkerülni azt. Nem mindig sikerül, de szinte minden alkalommal megélem, ahogyan az idegi behatás, és az arra adott önkéntelen reakció felülírja a bennem lévő hozzáállást, ami gyökeresen más volna, mint az a bizonyos válasz (reakció).
Remélem, érted, mire gondolok. Ugyanez a jelenség figyelhető meg az ösztönös cselekvéseknél (gondolkodj, mielőtt szólsz - pl.). Van, akinek erős, van, akinek kevésbé. De éppen emiatt az összetettség miatt érzem/vélem úgy, hogy más a tudatos álláspont, és teljesen más az idegrendszer, illetve a berögzült attitűdök alapján adott reakció egy bizonyos helyzetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!