Ezt hogy csinálta?
Ez a videó megdöbbentő, de mégis vajon hogy csinálta?
https://www.youtube.com/watch?v=TodwiW-qqm0
Oké, mivel tudjuk hogy Danny Blue egy mentalista, és a trükkjei előtt már manipulálja az embereket, én biztos vagyok benne hogy nem jegyezte meg az összes oldalt. Előre tudta hogy melyik oldalt fogják választani. De mégis hogy?
tegnap 19:54
Sikerült belinkelni azt ami pont téged cáfol. Csak el kéne olvasni a cikket. Igenis lehetséges úgy olvasni ahogyan ő csinálta. Láttam élőben is ilyen embert. Igaz ő csak pár oldalt olvasott el így. De tudta, hogy mit olvasott.
Ok, nem figyeltem, ki kicsoda, csak ugyanazt fújtátok. Barátod neked a hóhér, ha van egyáltalán.
A fotóolvasás, 3. pont igen, láttam, de ahogyan ti értelmezitek, az úgy baromság. Én is szoktam a 3. pont szerint pásztázni, ha keresek valamit egy könyvben, a 3 pont arra jó és a cikk is ezzel kapcsolatban említi. Elmagyarázom, hogy miért neveztem baromságnak azt, ahogy ti gondoljátok. Azután nyugodtan folytathatjátok a saját bizonyítási eljárásotokat, ha van. Lesz egy ajánlatom is a végén.
Miért baromság? Abból a távolságból ahonnan a könyvet nézte az állítólagos élő fényképezőgép bácsi, a szem csak nagyjából 5xm x 5cm-es pontot tud kivehetően "lefényképezni", ahogy távolodunk ettől a fókuszponttól, egyre homályosabb a kép. A könyvet elég gyorsan lapozgatta, kizárt, hogy mindent megjegyezzen, még akkor is, ha az autisták szuperagyával rendelkezik. Arra gondolok itt, hogy egyszer egy autista egy egész város látképét lerajzolta, csak ezért említettem meg.
A mentalista túljátszotta a szerepét, amikor felnézett és olyan arckifejezést vágott, mintha erősen gondolkozna. Mert ez is hozzátartozik a műsorhoz.
A mentalisták módszereit ismerve ők szoktak elültetni gondolatokat a többi emberben és rávenni őket dolgokra. Ez igaz és működik, alkalmazzák reklámokban, hirdetési választási kampányokban. A mentalista akár azt is el tudja így érni, hogy a nézők elhiggyék, hogy amit látnak az úgy van. Továbbra is arra gyanakszom, hogy rávezette őket, hogy egy bizonyos könyvet vegyenek ki és amikor próbára tették, akkor valaki súgott neki.
Fogadást ajánlok, kérdezzétek meg az illetékest és ha ő azt mondja (bár akkor sem biztos), akkor nektek van igazatok. A vesztes elnézést kér, vagy majd kitaláljátok, hogy mit csináljon.
Én nem a vitázók közül vagyok, hanem az első hozzászóló, meg nem sokkal utána.
Viszont meg kell jegyezzem, hogy valami nem stimmel e gondolatodban:
" a szem csak nagyjából 5xm x 5cm-es pontot tud kivehetően "lefényképezni", ahogy távolodunk ettől a fókuszponttól, egyre homályosabb a kép. "
A villámolvasás, vagy fotóolvasás esetén pont hogy az a cél, hogy homályos legyen a szem érzékelése, mert így kerül a tuadtalattiba a látott kép, pl könyvoldal. A perifériás látásnak is hasonló a szerepe, avval se élesen lát az ember.
ma 19:35
Hagyd rá, ő baromi okos egy olyan témában amihez tulajdonképpen köze sincs. Sosem csinálta de okoskodni azt nagyon tud, mint a legtöbb ilyen "okoska".
Utolsó: szerintem szállj le a magas lóról. Ha hinni akarsz, hát higgy, de szánalmas ez az erőlködés, hogy még engem savaztok, amikor nemhogy egy értelmes bizonyítást nem olvastam tőletek, de semmilyent.
Újabb öngól volt a részedről, mert olyan témához szóltam hozzá amit pontosan hogy most is csinálok. Olvasok, látok. Vagy szerinted nem értek a nézéshez? :) A saját látásommal való kísérletezéshez? (ami elég kifogástalan)
A perifériás látás nem éles, hanem homályos, a homályos kép bekerülhet az agyba fotóként de azt ott te el nem olvasod. Épp ez a lényeg, hogy a perifériás területen lévő szöveget olvashatatlanul memorizálná, mint amikor egy tárgyra zoomolva és fókuszálva fényképezek és a környezete elmosódott, ugyebár al elmosódott részen még a tárgyakat sem tudod kivenni, nemhogy a szöveget, ha van rajtuk, még a tudatalatti sem :)
Most kijelentem, hogy 1 millió forintba fogadok veletek, hogy trükk volt. Nyugodtan kinyomozhattok, bevasalhatjátok rajtam, ha mégis igaz lenne, hogy se perc alatt befotózta az agyába azt az egész nyamvadt könyvet. Ehhez csak azt a mentalistát kell megkérdezni és egyértelműen bizonyítani, hogy képes rá és valóban úgy csinálta. De ha nekem van igazam, akkor ti jöttök nekem 1 millióval. Áll az alku? Nem a levegőbe beszélek.
Csendesen megjegyzem: én nem "savaztam" senkit, ahogy fogalmazol. Csupán jeleztem, hogy a villámolvasást gyakorlók, és erről elméleti írást összeállítók világosan kifejtik, hogy a perifériás látás, valamint a nem fókuszált látás stb előtérbe helyezése a célravezetőek, a tapasztalataik szerint, mert pont ezáltal kerül a tudatalattiba kívánt memoriter, és a tudat alattiból igény szerint aztán előhívható. Már ha kelléően gyakorlott benne az ember.
Nem foglaltam állást, csak megjegyeztem, h egyes, gyakorlott szakértők mit állítanak erről a fókusz tekintetében.
Nem vagyok szakember a témában, csak közvetítettem egyes szakemberek ismeretét. Attól még lehet, h tévednek. De lehet h nem tévednek.
Vagy ők, vagy te tévedsz. Én nem tudom. Csak kiegésíztést tettem, infó továbbitást eszközöltem csupán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!