Ezt hogy csinálta?
Ez a videó megdöbbentő, de mégis vajon hogy csinálta?
https://www.youtube.com/watch?v=TodwiW-qqm0
Oké, mivel tudjuk hogy Danny Blue egy mentalista, és a trükkjei előtt már manipulálja az embereket, én biztos vagyok benne hogy nem jegyezte meg az összes oldalt. Előre tudta hogy melyik oldalt fogják választani. De mégis hogy?
Villámolvasás technika. Lényege, hogy másodpercenként lefotózza fejben a könyvoldalt.
De ha befolyásolásban gondolkodsz, akkor van egy mentaista, aki egyszerű trükköket használ ehhez. Ha nagyon gondolkodok, eszembe jut a neve, van tőle videó is fent, megvan! Keith Barry, de hibás névvel van fent szinkronosan youtube-on mindaz tőle, amik igazán megfogtak engem:
Keith Berry
A versekkel és még néhány jól elhelyezett ráutalással rávezette a három embert, hogy egy bizonyos könyvet vegyenek el egy bizonyos helyről.
Annak egy könyvnek egy példányával ül egy szobában a segédje, aki a mentalista fülébe rejtett rejtett fülhallgatón keresztül olvassa fel az oldal tartalmát.
Hármas, ha ennyire csalásra gondolsz, enmnyi erővel filmtrükk is lehetett, a szereplők oda vannak vetítve , stb.
Javaslom, vizsgáljuk meg abból a szemszögből is, ha nem csalásról és nem bűvésztrükkről van szó. Írtam meglátást, enyém az els hozzászólás.
Egyébként ez a mentalista, ahogy látom, (többek között) azokat a PSZICHOLÓGIAI trükköket alkalmazza, mint Keith Barry. Nem rég néztem egy youtube videót, amin Vágó Istvánnak magyarázza el, hogyan befolyásolta őt.
Lehetett megrendezett is. De egy másik mentalista trükknél Vágó Istvánt nem hiszem, hogy beavatta, mert ő nagy szkeptikus és nem ment volna bele egy ilyen átverésbe:
https://www.youtube.com/watch?v=5mqhbu8MsKk
Vágónak elárulta, hogy csinálta.
Ezt úgy hívják, hogy fotografikus memória. Amit egyszer lát azt megjegyzi.
Van aki hangokat, szagokat vagy mindezek kombinációját is megjegyzik.
6-os: a 4-es pontban te emlegettél csalást, én ezt a szót le sem írtam :) Hatalmas öngólt rúgtál :)
Utóbbi, létezik fotografikus memória, de megnézném azt, aki 400, vagy több oldalt memorizálni úgy, ahogy a videóban teszi. Mert aki ilyenre képes, az szerintem így néz ki: [link]
Csak az egésszel az a gond, hogy ahogy lapozott ez a Blue hogyishívják, Dániel, vagy ki, hogy láthatóan végigpörgette a könyvet, az nem gyorsolvasás. Túl is színészkedte.
A gyorsolvasás egy technika, így működik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!