Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért halnak meg az emberek?...

Miért halnak meg az emberek? Miért nem halhatatlanok?

Figyelt kérdés
Bár én nem bánom hogy egyszer meghalok mivel utálok élni, csak elgondolkodtam mi értelme annak hogy meghalnak? Aki szeret élni annak most biztos rossz lehet, féltek?

2015. okt. 20. 16:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
És mi értelme a halhatatlanságnak? Ugyan ott vagyunk.
2015. okt. 20. 17:00
 2/21 anonim ***** válasza:
56%

Filozófiai oldalról meghagyom a filozófusoknak, fiziológiai oldalról azért halsz meg, mert az emlőssejtek osztódási képessége - egyes igen kiváteles esetekben - véges, a telomeráz szépen leeszi a dns proteinburkát. Különben sem érdemes örökké élni, mivel természetes körülmények között mindenkit megesznek előbb-utóbb, kivéve a csúcsragadozót, de az meg éhenveszik, ha elkopott, elöregedett. ehhez az ember ma már nincs hozzászokva, sőt, kifejezetten nem tetszik neki, ha fajtársát egy-egy medve vagy cápa megvacsorázza.

Számtalan okból nem élhetsz örökké, először is azért, mert kb 6000 év alatt a háttérsugárzásból megkapod a halálos sugárdózist.

Én, veled szemben, szeretek élni, ezért nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget annak, hogy majd egyszer meg kell halnom, mert aki békében vana világgal, annak ez magától értetődő. Az Úr kegyelmét csak azért merném kritizálni, ha merném, mert szűkre szabta földi életünket, én kb. 400-600 évet hasznosan be tudnék osztani, ezt a 100-120-at, amire számíthatok, kissé keveslem. Javaslom, te is keress magadnak elfoglaltságokat, és akkor nem fogsz utálni élni, mert akinek dolga van, az nem ér rá hülyéskedni. Láttál már nyolcgyereke anyát öngyilkosnak lenni?

2015. okt. 20. 17:01
 3/21 anonim ***** válasza:
88%
Hogy ne népesedjél túl.
2015. okt. 20. 17:15
 4/21 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, ami örök életű lenne. Minden megváltozik, és amikor annyira megváltozott, hogy már nem nevezhető annak, ami a változás előtt volt, akkor az első állapotot halottnak, elpusztultnak lehet tekinteni. Az ember viszonylag rövid idő alatt szenved el elég változást, hogy a teste megszűnjön emberi testként funkcionálni. Ugyanígy elfárad a szelleme is. És akkor ezek mind meghalnak, és másvalami lesz belőlük. A lélek a testhez képest lehet halhatatlan, de valóban örökkévaló nem lehet. "Ami született, meghal"
2015. okt. 20. 17:32
 5/21 anonim ***** válasza:
Me' egy ember evett egy almát.
2015. okt. 20. 17:51
 6/21 anonim ***** válasza:
85%

Akkor megpróbálok ontológiai szempontból ránézni:

Buddha mondta- azt az igen logikus, ám mégis mintegy "elfelejtett " tényt:

Aminek kezdet van, annak vége is van.

*

Földi életünk a fogantatással kezdődik és a halállal véget ér a FÖLDI pályafutásunk. Biológiai alapjait nyúl elmondta.

*

Egy állat nem teszi föl a kérdést: Miért vagyok itt a Földön? KI vagyok én? Mi lesz a fizikai testem elporladás után?

Ezek a kérdések a tudat olyan szintjét feltételezik, amely reflektálni tud magára. A tudatállapotok hierarchikusak. Buddha sokat beszélt erről is, de nem kell visszamenni a történelmi Buddháig, ha megfigyeled, naponta nem egy tudatállapot szinten vagy. Az ásvány, a növény, az állat az ember, fokozatosan magasabb tudatállapotot jelenít meg a fizikai síkon. Sákjamuni Buddha beszélt arról, hogy lehet az Abszolútumhoz, a Buddha tudatállapothoz jutni. Akkor ez, amit élet-halál dualitásban és örök harcban-szenvedésben élünk meg, eltűnik. Marad az örök szellem, anyagát tekintve semmi.

*

Bármilyen hihetetlen a materialistáknak, de az öt világvallás (tao, hindu, buddhista, keresztény, muszlim) is pont ezt tanítja, ami metafizikai tradíciókánt tisztán a buddhista iratokban őrződött meg.

*

A nagy népmesék egy része a világon mindenhol a halhatatlanságra vágyódó hős küzdelmeiről és útjáról szólnak. A hős legyőzi a világban jelenlévő gonoszt (sárkányt) melyhez segítői vannak és akadályozói. A hősnek tiszta szívűnek és heroikusnak kell lennie az útján. A nagy jó mesék a gyerekek művészete -képekben beszél arról, amit a gyermekek koruknál fogva máshogy nem értenének meg. A felnőttek művészet is erről szól - ezért mondható: csak szakrális művészet van.

Hogyan érhető el a halhatatlanság?

Hogy érhetek a Halhatatlanhoz

Isten színről színre látása?

teózis: megistenülés - a korai egyházatyák sokat írtak erről. Egy mai írás:

[link]

*

Az ember test-lélek-szellem. A feladat során a testet is át kell szellemiesíteni (test feltámadása ezt jelenti)

*

Az életet a Létbe fel kell emelni - mondja Hamvas. Esse est Deus- mondták a skolasztikusok - Isten a Lét.

*

"Az egyetlen mű a Megváltás" - mert az Ács Fia ezt a tanítást adta át. (mondják, ezért is feszítették keresztre, mert az embereknek elárulta a vallási vezetők által féltve őrzött titkot- a tradíciót. na persze, meg "szombaton tanított")

*

Az emberben van halandó és halhatatlan - örök- rész - különben nem tudna kérdezni rá, de tagadni sem. Ilyet nem lehet "kitalálni", ahogy az a fajspecifikusan determinált nagyon okos állatoknak sem megy.

Ehhez én-tudat kell.

*

Mindehhez metafizikai éberség kell. az ördögi: az emberek ezt az éberségét elaltatni (reklámok, szemetek, egyéb, vegyszerek) A halál pillanatában még különösen nagyon fontos az éberség. Tudatos átlépés kell. Erre fel kell készülni. Most többet nem tudok írni, ha kéred, írok még.

-aa-

*

2015. okt. 20. 17:56
 7/21 anonim ***** válasza:
egyszer mindennek lejár a szavatossága.
2015. okt. 20. 17:56
 8/21 anonim ***** válasza:

A kérdés inkább, hogy miért születnek...

Vagy inkább a hogyan?

Meghalni azért halunk meg, mert elkopunk. Illetve ennyit látni a folyamatokból. Tehát a szervezet már nem képes fenntartani magát.

Ha muszáj leélni az életünket, akkor viszont próbáljuk meg ne szenvedve és próbáljunk meg minél több szebbet, jó adni a világnak.

Nem félek, csak sajnálom. És igyekszem nem egy tömegsírként tekinteni a világot, ahol egymást esszük meg.

Ha nem vigyázunk a világra, csak rosszabb lesz. És nekünk is lehetett volna jobb és rosszabb.

Inkább nézd meg a videómat, mint ilyeneken problémázol :D

https://www.youtube.com/watch?v=ReSydCMZN3A

2015. okt. 20. 17:57
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
"Aminek kezdete van, annak vége is van."
2015. okt. 20. 17:58
 10/21 anonim ***** válasza:
A ki vagyok én kérdése talán maga a válasz. Ez még kézzel fogható.
2015. okt. 20. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!