Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehet hogy minden egy másik...

Lehet hogy minden egy másik valóságban dől el?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy sokan megálmodnak előre dolgokat, amik később, néha elég sok idő múlva, de bekövetkeznek (tehát nem is lehetett sejteni a dolog kimenetelét, mégis jól megálmodta az illető).Nekem is voltak már ilyen álmaim, amik jó előre figyelmeztettek bizonyos dolgokra.

Ez vajon hogyan lehetséges?Néha pontosan megtörténik ugyanaz a jelenet, amit álmunkban már láttunk.

Nem hinném, hogy ezt szimplán bármilyen agyműködéssel meg lehetne magyarázni.Ennek magyarázata szerintem valahol "kívül" keresendő.

Lehetséges, hogy egy másik "dimenzióban" már előre eldől, kirajzolódik, minden és ami utána a fizikai valóságban is bekövetkezik, már csak végkifejlete annak, ami egy másik síkon már elkezdett lezajlani?Mintha ezek a történések (álom és valóságbeli) csak kiegészítenék egymást, egymásba fonódnának.

Nos ha ez tegyük fel, így van.Akkor lehetséges lenne az, hogy valaminek a bekövetkeztét megakadályozzuk azáltal, hogy próbáljuk az álomban megváltoztatni az eseményeket? (És itt jönne talán jól a tudatos álmodás) kérdés, hogy az vajon mennyire befolyásolja a fizikai és a másik valóság történéseit.

Példa:Ha sokszor azt álmodom, hogy egy ismerősöm betegeskedik (de a valóságban semmi baja nincs, egyenlőre csak az álmok jósolnak bajt).Ha álmomban elkezdek segíteni neki, gyógyítani.Akkor lehet, hogy sikerül megakadályozni, hogy a baj a fizikai valóságban is megjelenjen?

Vagy ez valami paradox dolog? És amit az álom megjósolt, mindenképp be kell hogy következzen?

2015. okt. 10. 14:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Basszus most muszáj lesz eljátszanom a filozófust, mert ilyen alkalom ritkán adódik. :D

Az idő csak egy folyamat, ami mindig onnan indul ahová érkezik. Ezt legjobban az óra járásával lehet elmagyarázni. Tehát az idő egy körforgás, ami folyton megismétlődik, amikor a végéhez ér, ami éppenséggel a kiindulási pontja. De egy paradox követően, ami valamilyen esemény kiindulási pontja megváltoztatható, ami egy másik valóságot eredményez. Én úgy nevezem, hogy "multiverzum". Te egy esemény paradox követően emlékezni tudsz olyasmire, ami még nem történt meg veled, ha a másik valóság nexus pontja szinkronban van a tiéddel. Na milyen a troll elméletem? Tetszik? :D

Jigsaw

2015. okt. 10. 16:04
 2/11 Legoman ***** válasza:

Az álmok a napi eseményeket, érzéseket, megfigyeléseket, olyan észrevételeket, amiket nem vettünk észre nap közben dolgozzák fel.

Ha te azt álmodod tudatosan mindig, hogy ismerősöd meggyógyul, akkor az nem álom, hanem agykontroll, és azáltal meggyógyulhat, ha folyamatosan azt vizualizálod, hogy egészséges. De ehhez nem kötelező feltétlen aludnod, hanem agykontroll megtanulásával (nem nehéz), napközben is tudod vizualizálni, ha van 15-20 perced, vagy még több, ha biztos sikert akarsz.

2015. okt. 10. 16:06
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Első, mondasz valamit! Érdekes valóban ebbe belegondolni de kissé a fejem is belefájdult :D

Na de ha már időnél tartunk, az úgy gondolom, végtelen, bár lineárisnak tűnik számunkra és képesek vagyunk órával mérni, mert feltaláltuk az órát, mint szerkezetet...

De gondoljunk bele abba is, hogy 10 perc alatt képesek vagyunk egy egész életet megálmodni.Hogy fér bele olyan hosszú álom ilyen rövid időbe?Szóval néha "megtréfál" az idő.

2015. okt. 10. 16:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Idő ténylegesen nem létezik, csak egy képzett, mozgó rendszerekre értelmezett mennyiség.
2015. okt. 10. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
Kamú, senki nem látja álmában a jövőt.
2015. okt. 10. 16:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Na de az eredeti kérdésnél maradva.Mondok egy érdekes példát.Amit megsejteni sem lehetett előre:

Régebben társkeresésre vetemedtem (hirdetés útján).Bár túlságosan nem is foglalkoztam a dologgal, mert nem igazán értem rá.De már az elején, mikor még válaszokat nem is kaptam, nagyon gyakorivá vált, hogy feltűnt egy fiú álmaimban,akit mivel elég sok álomban feltűnt, jól megjegyezhettem magamnak.

Egyik álmomban kikísértem (vasútállomásra) és azt mondta nekem, hogy még vissza fog jönni(!).

Furcsa az is, hogy nagyon ismerős volt számomra, pedig biztos voltam abban is, hogy még sosem találkoztam vele.Zavarba ejtő volt nagyon, hogy honnan lehet ismerős? Sehogy sem tudtam rájönni.Aztán kb fél év múlva a hirdetésnek köszönhetően a valóságban is találkoztam ezzel az emberrel és a legapróbb részletekig megegyezett azzal, akit álmomban láttam, az öltözéke, természete, amik történtek az álomban, minden az utolsó részletig.Furcsa hogy fényképről nem vettem észre a megegyezőséget, csak mikor már valóságban találkoztunk.Akkor döbbentem rá hogy ő az.Viszont valóban nem ismerhettem, mivel az ország túlsó végében lakott ahol én sosem jártam olyan városban és ő sem járt felénk.Nem is közismert hogy újságban tv-ben láthattam volna.De amit mondott, hogy vissza fog jönni, és "visszajött", hát ez szinte hátborzongató.

Tehát először álom szinten, vagy lelki szinten szövődött valami, ami utána realizálódott, de mi alakítottuk úgy (szándékosan biztos nem) a dolgokat.Mert ez jóval azelőtt kezdődött, hogy egyáltalán levélben felvettük volna a kapcsolatot.

Vagy más, hasonló:

Álmomban eljött egy gyerekkori barátnőm a bátyjával hozzánk és nagyon szomorúak voltak (velük már vagy 20 éve nem találkoztam, tehát semmit nem tudhattam róluk és anyu sem tudott).Álmomban tehát megkérdeztem anyut, miért voltak olyan szomorúak barátnőmék? Anyu erre azt mondta, hogy mert meghalt az apukájuk.Erre én csodálkoztam, hogy nahát, nekem nem mondta senki, kérdeztem anyut, miért nem mondta ő sem el nekem?Erre anyu állítani kezdte hogy ő bizony mondta biztos megint nem figyeltem oda rá.

Ezután felkeltem és megint volt az a "zavarba ejtő érzés"....Azonnal kimentem a konyhába, ahol ugyan úgy állt ott anyu mint álmomban és megkérdeztem, mondott-e nekem ő olyat valaha, hogy ennek a barátnőmnek az apukája meghalt? Erre anyu teljesen ledöbbent, hogy "isten őrízz, ő ilyenről nem tud hogy meghalt volna, mikor utoljára látta, hallott róla még vígan élt.Ő nem hallott ilyesmiről hogy meghalt volna.

Nos, belenyugodtam hogy csak agyszülemény volt az álmom és semmi gond.

Aztán kb 2 hét múlva anyu találkozott az említett barátnőmmel és anyukájával egy boltban hosszú évek után, és kiderült hogy az apuka tényleg meghalt! De mi erről nem tudhattunk.

Tehát az álomnak igaza volt.Egy olyan dologban, ami számomra nem volt előre sejthető.

De ez csak két példa, rengeteget tudnék sorolni még.

2015. okt. 10. 16:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Anyu tudott valamit az álmomban (és jól tudta) amiről a valóságban nem lehetett tudomása.Én pedig mikor felébredtem azzal a furcsa érzéssel keltem, hogy nem tudtam eldönteni, igaz-e a dolog, vagy sem?Igaznak tűnt, hogy az illető meghalt, viszont sosem hallottam a halálhírét senkitől.Ez az összezavrodottság is érdekes nekem, ami a fentebbe említett álomnál is érezhető volt."Nem tudtam honnan ismerem a fiút".
2015. okt. 10. 16:53
 8/11 A kérdező kommentje:
Ráadásul az említett két álmom azt a gyanút kelti bennem, hogy az "álomalakoknak" önálló gondolkodásuk volt.Nem az én agyszüleményem tehát, amit mondtak.
2015. okt. 10. 17:04
 9/11 A kérdező kommentje:

És most a "legdurvább" és egyben legfontosabb kérdés:

Hogyan lehet azzal a dimenzióval (ahonnan a valós tartalmú "jósló álmok" jönnek) illetve az abban lévő személyekkel felvenni a kapcsolatot a tudatos álmodáson kívül? Persze itt azokra a személyekre gondolok, akiket a valóságban nem ismerek, vagy messze laknak, stb tehát valamiért épp nem elérhetők.Nem nagyon megy a tudatos álmodás, de én úgy érzem, ha sikerülne valahogy azzal a"hullámhosszal" felvenni a kapcsolatot akkor a valóságra is befolyása lenne, ezt szeretném elérni.Az agykontroll és tudatos álmon kívül valami más módon is(pl asztrál projekció, vagy meditálás jó lehet erre?)az gyorsabb...

2015. okt. 10. 17:39
 10/11 anonim ***** válasza:

És te erre alapozol, hogy mert álmodtad és megtörtént akkor negálmottad hogy mi fog történni, de még jóval azelőtt mielőtt megtörtént volna?

Én meg egyszer azt álmodtam, hogy kell húgyoznom, elmentem, és húgyoztam, aztán felébredtem, és a valósagban is elmentem húgyozni. Akkor most én is megálmodtam a jövőt? Ez egy hülyeség.

2015. okt. 10. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!