Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nem lenne értelme Ezotériát...

Nem lenne értelme Ezotériát tanítani az iskolába?

Figyelt kérdés
Ha már rajzot meg éneket is tanítanak, szerintem ez is beleférne.
2015. júl. 25. 05:39
1 2
 11/18 Legoman ***** válasza:
39%

Én is Huo-val vagyok egy véleményem.

Gondolkoztam én is már ezen, és elképzeltem, hogy még ha nem tenne senkiben sem kárt. De a gyerekeket megtanítanák különböző mágiákra stb., akkor belelehet gondolni, hogy akik nem elég érettek ahhoz, hogy ezeket kezeljék, akkor elkezdenének játszani velük, és abból nagy baj lenne.

2015. júl. 25. 09:24
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
Melyik iskolába bele? - mert az iskolábaN semmi értelme mindaddig, míg a helyesírást istenigazából meg nem tanítják!
2015. júl. 25. 09:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Ezotériát nem (egyáltalán, mit tanítanál ilyen címszó alatt?), de kötetlenebb filozófiát igen. De csak szakkörként az arra fogékonyaknak. Nem kényszerítheted rá mindenkire, hogy márpedig most elvontan kell gondolkozni (ráadásul abban az életkorban sokan mindenből viccet akarnak csinálni, és a kreatív gondolkodás ebben sajnos ki is merül).
2015. júl. 25. 09:35
 14/18 anonim ***** válasza:
Az ilyen vagy hiszek benne, vagy nem dolgokat felesleges akár fontolóra is venni. Olyan dolgokat kellene tanítani, amire biztosan szükségük lesz, ami az életre készíti fel őket. Hogy hogyan tanuljanak a leghatékonyabban, hogy hogyan osszák be a pénzüket (itt Angliában ezt tanítják is), idejüket, illetve hogy hogyan teremtsenek személyes kapcsolatokat. Stb. Ezeknek haszna is van.
2015. júl. 25. 10:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Lego, nem csak azzal van a baj, hogy az értelmesebbek esetleg képessé válnak átültetni az elméleti filozófiát a gyakorlatba, hanem hogy egyesekre a korábbi szellemi környezetüktől eltérő tanításokat is rákényszerítene egy ilyen oktatás. Még ha valláson, vagy filozófián belül maradnának is, például egy ezoterikus keresztény tanítás sok pontján ellent mondana az ortodox iránynak, és összezavarná a fejlődő fiatalokat. Ha még több kultúrából merítve tanítanák őket, akkor főképp zavaró lenne. Emellett a hit, vallás, és szellemiség nem lehet kényszer, különben a lényege elvész. Tinédzserként ugyan már nem olyan fogékonyak, mint gyerekként az új dolgokra, de érzelmileg jóval könnyebben kibillenthetők.
2015. júl. 25. 10:31
 16/18 Legoman ***** válasza:
A lényeg az, hogy ez nem lenne valóban jó ötlet.
2015. júl. 25. 10:32
 17/18 anonim ***** válasza:
49%
De, lenne értelme megtanítani, hogy az ezotéria baromság.
2015. júl. 25. 10:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Annyi értelme lenne mint neked.
2016. máj. 22. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!