Ti hisztek az előző életben? És van valamilyen meggyőző érvetek arra, hogy létezik, vagy arra, hogy nem?
#9: ez pontosan az, amiről írtam. Pszichológiai jelenségek. Megerősítést nyersz az ilyen képzetektől, ezért az agyad készségesen gyártja őket, sőt, foggal-körömmel védelmezi azokat. Tényleg ennyire egyszerű.
>Én megértem, ha valaki elzárkózik, vagy nem tud ezzel az egésszel mit kezdeni, de mikor ítélkezik, akkor jól tudom, hogy sok tanulni való vár még rá.
Ez pedig színtiszta önvédelem. Megpróbálod fesőbbrendűnek beállítani magad, azt mutatni, hogy te már túl vagy azon, amit én képviselek, hogy tovább dédelgethesd a jó kis képzeteidet. Megértem, de sajnos ez nem így működik.
A nyitottság az, ha hajlandó vagy feladni a saját nézőpontodat, hogy objektíven megismerj valamit. Ha egyszer nyitott leszel, meglátod, miről beszélek.
12: Azt felejted el, hogy az efféle témák 2000 után váltak hozzáférhetővé, és a köztudatba csak 2003-tól kerültek. Azelőtt csak a saját megéléseink álltak rendelkezésünkre.
És ha én a 70-es években éltem meg azt, és jutottam olyan következtetésekre, amiről még 25-30 évig csak nem is hallhattam, és senkivel nem is beszélhettem, akkor azt nem foghatod a kognitív disszonanciára.
13: Jó, az érvek azok, amiket mással nem tudsz megmagyarázni, csak azzal, ha van előző élet.
Pl. ha az egyik ember rendelkezik egy hatalmas tudással gyerekkorában, amit nem tudhat sehonnan.
Pl. hogy W.A.Mozart 5 évesen úgy tudott zongorázni, ahogy más akkor sem, ha 70 évig tanulta.
Vagy hogy egyik gyerek 2 évesen magától már regényt olvas, míg a másik 10 évesen sem.
Én pl. verseket tudtam fejből, amikkel addigi életemben nem találkozhattam.
Valamint ha emlékeid vannak más életekből, vonzódásaid olyan kultúrákhoz, amik idegenek a mostani életedtől. Ha a világképed nem avval a kultúráéval azonos, amiben felnőttél, hanem másik kultúrákéval. Sokan nem érzik otthon magukat ebben az országban és elmennek egy másikba, és úgy érzik, oda tartoznak, azt kerestél mindig is. Sokan a bolygón nem érzik jól magukat, túl barbár nekik, nem tudják megérteni az itt élő embereket, nem tudják elsajátítani az itteni viszonyokat.
13: Folytatom. Ennek nagyon nagy szakirodalma van, hipnózisban szerzett hatalmas információgyűjtemény van, akit érdekel, menjen el a könyvtárba és kölcsönözze ki, valamint a youtube-on is rengeteg dokumentumfilm van. De ha olyan embereket kérdezel, akiknek emlékük van, akkor ők pont nem járatosak ezekben a gyűjteményekben, mert nekik nincs szükségük a szakirodalomra, hiszen saját maguktól jobban tudják a dolgokat, és nem is kételkednek.
Akinek meggyőződési késztetése van, annak kell utánajárnia a dolgoknak, nem annak, akinek kezdettől bizonyossága van.
Te pl. gondolom, nem kerestél arra bizonyítékot, hogy a csésze leesik az asztalról, hiszen tapasztaltad.
Akinek tapasztalata van, nem kell elvi bizonyíték.
A madárnak nem kell róla bizonyíték, hogy levegőnél nehezebb tárgy is repülhet.
Joker 2.0
Változatlanul hülye vagy, úgy születtél, úgy is maradtál. Menthetetlen vagy! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!