Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha egy szimulált világban...

Ha egy szimulált világban élnénk amit kívülrül irányítanak intelligens lények hogy jöhetnénk rá? Mik lennének a jelek?

Figyelt kérdés
Nem mondtam hogy abban élünk, de mi lenne ha abban élnénk?

2015. jún. 26. 18:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nos, ha filozófus lennék, akkor ezeket a csodáknak megmagyarázhatatlan jelenségeknek ufóknak tulajdonítanám, mert ugyebár ezek a paradoxok a világában, melyben élünk. Viszont szerencsére nem vagyok filozófus! Természetesen sokat lehet ezen agyalni, de bizonyítani egyértelműen nem lehet, sőt még azt is el lehet képzelni, hogy ezek az anomáliák, szellemek, megmagyarázhatatlan jelenségek, ufók nem tudatosan vannak jelen a szimulációban, hanem egy program hibának az eredménye. De leszögezném, hogy ezek nem kész tények, hanem csak elfilóztam a kérdésen. Nem kell szarral dobálni.
2015. jún. 26. 22:47
 12/27 Missi_Key ***** válasza:
100%
valahol olvastam egy cikket, már nem tudnám megmondani hol, ahol egy tudós állítja hogy több értelme van annak hogy egy szimulált világban élünk mint a mai elméletek többségének..
2015. jún. 27. 00:14
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon népszerű elmélet, sok tudós foglalkozik ezzel. A quantumfizikának is van hozzá köze, de erről keveset tudunk. Voltak már rá kísérletek, idézek is egyet:

"Hiba lehet a Mátrixban

Hogyan lehetne eldönteni, hogy valós vagy szimulált univerzumban élünk? John D. Barrow, a Cambridge Egyetem matematikaprofesszora 2007-ben felvetette, hogy a valóság tökéletlen szimulációja rövid ideig tartó, de észlelhető torzulásokat eredményezhet, azaz hiba lehet a Mátrixban.

Amikor a szimuláció kisiklik, a természeti állandók (mint a fénysebesség vagy a finomszerkezeti állandó) váratlanul megváltoztathatják értéküket. Nemrég egy konkrét vizsgálatot javasoltak a szimulációs hipotézisre. A fizikusok többsége szerint a tér sima és kiterjedésében végtelen. Az atomokat, csillagokat és galaxisokat magába foglaló tökéletesen sima háttér azonban nehezen teremthető újjá a fizikai modellezésben. Ehelyett szemcsés szerkezetű teret modelleznek, a televízió pixelekből álló képéhez hasonlóan. Kiszámították, hogy a szimulációban a részecskék mozgása és így energiája összefügg a képpontok közötti távolsággal: minél kisebb a rácsméret, annál nagyobb lehet a részecskék energiája. Eszerint, ha univerzumunk szimuláció, akkor a leggyorsabb részecskék energiájának maximuma van. A csillagászok megfigyelései szerint a kozmikus sugárzás részecskéinek energiamaximuma van 10^20 elektronvoltnál."

Ez a cikk megtalálható itt:

[link]

A másik, nagyon érdekes cikk itt van:

[link]

Kb. az is lehet, hogy egy monitoron pár váltakozó pixel vagyunk, esetleg RANDOM VÁLTAKOZÓ 1 és 0. Az igazságot soha senki sem tudhatja meg, mert a készítők ha úgy akarják, soha nem adnak rá utaló jeleket. Még a valós univerzoomban (ha van ilyen) sem tudhatják 100% ra az ottlévők, hogy az a valóság, mert ők is ugyanígy lehetnek egy szimulációban, attól függetlenül, hogy nincsenek. Az esélye, hogy ez a valós valóság: 1 ahhoz, hogy ez egy szimuláció: végtelen...

Az más kérdés, hogy azt az egy dolgot, amit az ember (még) biztosra tud magáról, hogy "gondolkodom, tehát vagyok", már nem csak én, de csomó ember bebizonyította, hogy NINCS OLYAN, HOGY SZABAD DÖNTÉS/AKARAT, még a valós valóságban sem, ez attól teljesen független, random az egész, ez egy illúzió, de nem kapcsolódik a kérdéshez ezért nem írom le a magyarázatot..

2015. jún. 27. 12:12
 14/27 anonim ***** válasza:
50%
#13-as vagyok, és még annyit, hogy bebizonyították, hogy minden, ami létezik ebben a világban, apró pixelekből áll.
2015. jún. 27. 12:13
 15/27 anonim ***** válasza:
50%

Mint a számítógépes játékokban a bugok, azok amelyek feltárják, hogy ez egy szimuláció. Pl a dejavu, az hogy olyan emberekkel találkoznak, amelyek már nem élnek, az hogy megálmodod a jövődet stb

Íme egy sor példa [link]

2015. júl. 5. 19:04
 16/27 Ozmium42 ***** válasza:
75%
Ezek az elméd bugjai, nem a valóságé. Másrészt a bugot a külső szemlélő észleli, nem aki benne van.
2015. júl. 5. 21:32
 17/27 anonim ***** válasza:
31%
Ozmiumka tévedés ! Az a lélek aki része a szimulációnak, mint a PC játékban a játékos az észleli a bugokat. És nem az elménk hibája a dejavuut mindenki átélte már és rengeteg észlelés van olyan jelenségekről mint szellemek vagy olyan emberrel való találkoás aki nem élt.ez a szimuláció
2015. júl. 5. 21:50
 18/27 anonim ***** válasza:

"valahol olvastam egy cikket, már nem tudnám megmondani hol, ahol egy tudós állítja hogy több értelme van annak hogy egy szimulált világban élünk mint a mai elméletek többségének"

Nick Bostrom érvelése lényegében megegyezik Davies kritizált érvelésével: azt mondja, ha vannak szimulált Univerzumok, akkor bizonyára sok ilyen van, tehát nagyobb a valószínűsége, hogy szimulált univerzum vagyunk, mint annak, hogy nem.

2015. júl. 5. 21:53
 19/27 anonim ***** válasza:
Így is ezt teszik idézőjelbe téve, de nincs tudomása róla a legtöbb embernek. Akinek pedig van, azt segítik és könnyebb, boldogabb életet biztosítanak számára. Ezt nevezzük a tisztánlátás és tisztán hallás képességeinek. Ezek azok a spirituális emberek, akik képesek kapcsolatba kerülni az őket irányító* szellemükkel és/vagy szellemi vezetőinkkel, teremtőkkel és akár a legfelsőbb tudattal. De ezek közé tartozik a saját legmélyebb öntudatod, ami a legközelebb áll a szellemednek és ezt az emberek léleknek nevezik. Ha úgy vesszük akkor egy szimulált világban élünk, amit a te felsőbb/tisztább éned nem személy szerint tapasztal meg, csak leszületik egy testbe és ebben a bomlandó, fizikai burokban megtapasztalja azt. Ha van kérdésed várom!
2015. júl. 6. 00:32
 20/27 anonim ***** válasza:
ha elmegy egy fekete macska kétszer egymás után na az a bug,meg a deja vu érzés :D
2015. júl. 16. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!