Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A múlt és a jövő létezik most?

Ozmium42 kérdése:

A múlt és a jövő létezik most?

Figyelt kérdés
2015. jún. 7. 20:31
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
0%
8-as Joker 2.0! Párhuzamos idő létezhet párhuzamos univerzumokban. Az idő relatív fogalom, ezt megmondta Einstein is. Időutazást lehet csinálni meditatív állapotban, mert ott egyszerre létezik a múlt, a jelen, és a jövő, de ez a dimenzió már a nemtér-nemidő dimenziója.
2015. jún. 7. 21:29
 12/37 anonim ***** válasza:
27%
Csak a Múlt létezik, hiszen minden, ami van, áthaladt a Jelenponton, mire észlelni tudjuk. Ez csillagászatilag könnyen belátható (az égen a régmúltat látjuk), de igaz kell legyen a mi hétköznapi világunkra is, más (kisebb) léptékben persze. A "MOST" folyton előrehalad és minden pillanatban, folyamatosan "MÚLT"-tá (azaz ténnyé, megtörténtté) válik avagy realizálódik. A Múlt a mi realitásunk. A Jelen folyamatos változása alig vehető észre, csak miután elmúlt.
2015. jún. 7. 21:38
 13/37 anonim ***** válasza:
37%

#11 Én tudom, hogy létezik párhuzamos idő, hisz erről lököm a showdert.

"Időutazást lehet csinálni meditatív állapotban"

Persze, hogy lehet időutazni, ha visszaemlékezik az ember, elmereng a múltról.xdd

2015. jún. 7. 21:45
 14/37 anonim ***** válasza:
72%
Elnézést: nem tudom, hanem valószínűsítem a párhuzamos világok, párhuzamos időegyenes létezését. Azért maradjunk a tényeknél.
2015. jún. 7. 21:49
 15/37 A kérdező kommentje:
Végtelenül túlkomplikáltok egy egyszerű kérdést.
2015. jún. 7. 21:51
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha úgy érted akkor most a jelen létezik.
2015. jún. 7. 22:00
 17/37 A kérdező kommentje:
Az igen, de létezik-e a múlt és a jövő?
2015. jún. 7. 22:02
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

#12:

Kicsit átgondoltam a témát és hozzátenném a következőt:

Nem kizárt, hogy a Jövő is létezik, pusztán csak nem fogható föl Jelenleg. Hiszen, ha nem lenne, miből építkezne, töltődne fel folyamatosan (a Jelenen át) a Múlt? A Jövő a potenciális, a Múlt pedig az effektív LÉT-et jelenti a mindigvaló (örökké tartó) Mostban.

2015. jún. 7. 22:08
 19/37 anonim ***** válasza:
26%
Ozmium mégegyszer elmondom neked, mert kezdesz ezotéria hívő lenni. A múlt nem létezik, hanem létezett, a jövő nem létezik, mert ha egy bekövetkezendő eseményhez kössük, akkor nem létezik, hanem létezni fog valamikor a jövőben, világos? Tehát értelemszerűen ezek nem léteznek a jelenben. xddd
2015. jún. 7. 22:15
 20/37 anonim ***** válasza:
34%

Sem a múlt, sem a jövő nem létezik.

A múlt már elmúlt, a jövő pedig a jelenből lesz.

"Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba belelépni."

A jelen a múlt következménye, a jövő pedig a jelenből fakad. Az egész világban jelen van, az egész világ változik, és e változásból lesz mindenkinek más jövője.

2015. jún. 7. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!