Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnat tudjuk, hogy léteik-e...

Honnat tudjuk, hogy léteik-e egyáltalán valami? Hogyan tudnánk meggyőződni arról, hogy mi létezünk-e?

Figyelt kérdés

Álmodban nem tudod, hogy álmodsz-e vagy ébren vagy. Most tudod, hogy nem te álmodsz, de honnan tudod, hogy nem másnak az álmában vagy-e vagy valóban létezel ?

Aki kicsit olvas modern tudományt, az ismeri, hogy a kvantumfizika bebizonította, hogy a megfigyelés révén alakul ki az anyag, azzal lesznek anyagi tulajdonságai, nem pedig a mérésnek vagy az anyag egymással való kölcsönhatásából. Bizony !

Elég meglepő lehet, de ez így van. Márpedig, ha a mi megfigyelésünk révén alalkul a világ olyanná amilyen, felmerül a kérdés, hogy létezne-e a világ a mi megfigyelésünk a mi tudatunk nélkül ? Mi van ha mi sem létezünk ? Honnan tudjuk egyáltalán, hogy mi valódiak vagyunk, ha a modern kvantumfizikának kell kimutatnia, hogy a világ nem valós lásd Aspect kísérlet és a megfigyelés miatti hullámfüggvényösszeomlás.

Gondolj bele, ha nem lennének ezek a tudományos felfedezések, azt hinnéd ez a világ létezik tőlünk függetlenül. De mi van ha te sem látezel? Honnan tudhatjuk, hogy mi valósak vagyunk-e? Hogyan lehetne eldönteni, hogyan győződnél meg arról, hogy létezik-e egyáltalán valami pl mi?

2015. jún. 4. 22:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kitaláltam egy kiválóan jó módszert egyedül és kizárólag a te számodra. De el ne mond senkinek,mert nem állok jót magamért.

Szóval: Igyál meg egy jó adag hashajtót. A fenekedet jó erősen dugd be,és feküdj le. Ha jönnek a fájások mondogasd ezt: "Nem mozdulok biz én,nem mozdulok biz....nem mozdulok biz én."A többit majd meglátod. Magyarázni se kell

Ha mégis elmondod mire jöttél eá: híres leszel. Nekem, elhiheted.

2015. júl. 6. 21:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Lehet hogy Zoli nem is létezik, csak bevonzottuk amint az a kvantumfizika is bebizonyította. Tehát gondoljunk arra hogy Zoli nem létezik. Ha sikerül akkor egy gonddal kevesebb, ha nem sikerül akkor Zoli tévedett.

Képzeletet élesíteni! Három! Kettő! Egy! Nincs Zoli!

2015. júl. 6. 22:50
 13/13 anonim ***** válasza:
Csípd meg magad,és rájössz.
2015. júl. 7. 03:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!