Miért látok álmomban így?
Néha előfordul, hogy álmomban olyan, mintha egy féligátlátszó tárgy lenne a szemem előtt, és erőlködöm hogy lássak, ha a valóságban megpróbálom majdnem teljesen lehunyni a szemhéjam, csak egy nagyon kicsit nyitva tartani, akkor látok szinte teljesen ugyan így.
Volt már, hogy álmomban nagyon szerettem volna megnézni valamit részletesen, de nem sikerült emiatt, csak homályosan láttam vagy mint mikor hunyorgok. Máskor meg nem akartam megnézni semmit, egyszerűen csak ilyen volt a látásom. Volt már így utcán is, és épületben is (álomban). Mikor felébredtem, feljegyeztem magamnak hogy: nincs térlátásom álmomban. Azóta nem álmodtam így, és tudom mi az a térlátás, lehet hogy magát a teret is máshogy láttam mint a valóságban, de az is lehet hogy csak még nem indult be az agyam rendesen és ezzel fejeztem ki magamnak hogy mi történt. A kérdésem hogy mi lehet ez? Én arra gondoltam, hogy nyitva van a szemem résnyire mikor alszom. Még nem vettem észre sosem magamon, viszont sokan mondták már hogy ha becsukom a szemem sokszor nyitva marad egy picit. Talán alvás közben is előfordul.
Ez nagyon érdekes!
Próbálj meg szemtakaróval aludni! Akkor nem fog bezavarni a résnyire nyitott szem.
Én például nem látok túl jól, van is szemüvegem.Mindíg használni kéne, de csak olvasáshoz.Mindegy.Ennek ellenére álmomban sosincs látás gondom, tökéletesen látok! Sőt! Gyakran előfordul, hogy ha ha álmomban a távolban akarok valamit jobban látni, akkor mintha a szememmel ráközelítenék, vagy kinagyítódna a kép és tökéletes részletességgel, nagyon élesen látom a legtávolabbi apró dolgokat is!Engem meg ez tesz kíváncsivá, hogy miért?
Amúgy ezt a homályos látást megpróbálhatnád felhasználni arra, hogy emlékeztessen arra hogy csak álmodsz és így lenne ami jelez neked, hogy belekezdhetsz a tudatos álmodásba.
Én az álombeli tökéletes látásommal nehezebben tenném meg ugyan ezt, mert én nem szenvedek tőle, nekem az ott teljesen természetes, tehát nem tudnám emlékeztetőnek használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!