Hogyan lehetne ráérezni a élet értelmére a valós spirituális értelmében?
Rengeteg természettudományt tanultam, míg egyértelműen világossá vált bennem, az ami a legnagyobb tudósokban (Heisenberg,einstein,Feyerabend...) is kirajzolódott életük végén ; a világ anyagi látható része felett található egy lelkileg az érzékünk számára érezhető spirituális világ, melyet már a kvantumfizika is elkezdte kitapogatózni.
Nem szeretném azt az utat végigjárni, míg a materializmuson felnőtt természettudomány ezt a transzcendens világot évezredek alatt kitapogatja. Most érdekelne intuitív úton hogyan kezdjek ráérezni a végső igazságokra, ami a dolgok, az anyag mögött vannak. Segítenél abban, hogy elmondod tapasztataid vagy megosztod itt és adsz némi lendületet?
Az a baj, hogy pár sorban összefoglalni egy ekkora anyagot nem lehet. Volt egy igen labilis feltételezésem, hogy azért írsz ide, mert minimálisan érdekel az okkult téma, csak éppen teljesen szkeptikus oldalról. Én is olvasom a bibliát, pedig abszolút távol áll tőlem. Csak azért, hogy amiről beszélek, rendelkezzen háttérrel.
Visszatérve a kvantumfizikára. Ha van egy eszközöd, de nincs senki, aki ellenőrizze, illetve értelmezze a kapott eredményeket, akkor az az eszköz eszköznek minősül e egyáltalán? Emberi tényező nélkül van e létjogosultsága?
A nézetek átadása, megvitatása jó dolog, mert a több látásmód segíti a jobb megértést.
De az egymás minősítése, az egymással vitatkozás, azt gondolása valamiről, hogy éppen bántanak, a saját igazság hangoztatása és a másik kommunikációjának ledegradálása nem hiszem, hogy célszerű.
Más megvitatni valamit és más vitatkozni.
Ha valamivel nem értünk egyet, nem mindegy, hogyan mondjuk meg a másiknak. A helytelenül átadott gondolatok a másik részéről is feszültséget válthat ki, védekező vagy támadó viselkedést gerjeszthet.
Nekem is előfordul, hogy valamit másképpen látok, mint a másik ember. Ilyenkor beszélek arról, milyen elgondolkodtató dolgokról ír a másik. Most nem a "de" szócska jön. Amit ír, az egy nézőpont. Én szeretnék átadni egy másik nézőpontot, mert ezért és ezért, így vagy úgy szereztem benne tapasztalatot, látásmódot. Ezt a hozzáállást is érdemes átgondolni és szükség szerint megvitatni.
Ilyenkor nem azt mondom, nincs igazad, mert ez kiválthatja a védekező-támadó, nem hatékony kommunikációt, hanem azt mondom, hallgasd meg az én verziómat és kíváncsi vagyok, te mit gondolsz erről. Ha meg tovább vitázik a másik, akkor ezt is mondhatom:köszönöm, amiért megosztottad a véleményed. Továbbra is át fogom gondolni, amiről beszélsz. (Nincs "de" most sem). Mit gondolsz erről és erről a gondolatomról?
Ez egy lehetőség a hatékonyabb kommunikációban. Nem kötelező elfogadni, viszont érdemes rajta gondolkodni.
A nyitottság tökjó.
Ha a vita nem veszekedést jelent, az is szuper.
Ha a vita nézetütköztetést jelent, az már elgondolkodtató.
Az ütköztetés, az ütközet, harc. Hatalmi harc. Hatalmi játék.
Ha valaki szavakon való "lovagolásnak" gondolja ezeket az írásokat, akkor így gondolja.
Ha egy szövegkörnyezetben Y szót használunk X helyett, akkor is lehet értelme, ez igaz. Mindkettő betű, mindkettő az abc végén van, mindkettőből sok mindent ki lehet hozni, mindkettő.... Egyébként pedig olyan, mint a szezon vagy fazon.
A szinonimák használata jó dolog. Amúgy pedig nem mindegy, mikor és milyen szinonimát használunk, mert más értelmet adhat a mondatainknak.
Egy példa: nem mindegy, hogy egy órásmesternek műteni szükséges a jobb karját vagy a jobb végtagját. A végtag lehet láb is és így már totál más értelmet kap a közlésünk.
A szavak, szóhasználat jóval fontosabb, mint azt gondoljuk, feltételezzük.
Ez a meggyőzés is egy izgalmas téma. Mindannyian manipuláljuk a másikat: a meggyőző fél is és a meggyőzött is.
Ez is a hatalmi harc kategóriájába tartozik.
Régebben én is folyamatosan mondtam a megtanult, magamévá tett, ill. saját gondolatokkal alkotott "tutit" az embereknek. Ma már ezt nem vagy kevésbé teszem. Inkább kérdezek és/vagy tapasztalatokat mondok és elmondom, szeretném kérni az illető véleményét.
Ha az illető véleménye eléggé kóros pl. (most ez is kérdéseket vethet fel, hogy ki szerint kóros és miért, de most nem ez a téma), akkor is érdemes további tapasztalatot megbeszélni, előny-hátrány oldalát megnézni, együtt gondolkodni. Aztán ha változtat a gondolkodásán, akkor változtat. Ha nem, akkor nem.
Viszont jó felismerni, ha elindítjuk a manipulációt, mert ez is biz. fokú beszűkülést eredményezhet mint a kibocsátó, mind pedig a befogadó félnek.
A fő kérdezőnek is még: Korábban én is gyorsan szerettem volna ilyen-olyan tudáshoz hozzájutni. Azóta rájöttem, nem a gyorsaság számít, hanem a minden élmény egyenként és összességként. Aztán lenyugodtam és jobban összeállt a kép sok mindenről. Azóta tudom, nincs olyan, hogy véletlen, mert mindennek értelme van.
A befogadás, információgyűjtés, szűrni tudás, elgondolkodás, értelem-keresés/megtalálás/változtatni tudás stb. segíthet a spirit. világ megértésében.
Mint írtam korábban, a gyorsvonat is egy lehetőség, de nem mindenre jó használni. Valamire jó, de valamiben mást érdemes alkalmazni, mondjuk csak a gondolatunkat vagy lábunkat, mert az jó az agyi vérkeringésünknek is és egyéb testi állapotunknak is, meg még sok mindenben segít.
Szóval nyitottság, más - és saját tapasztalok átgondolása, szűrése, üzenet megfejtése, kivitelezés, majd újabb változtatás, ha szükséges, mással a tapasztalatokat kicserélni és újra nyitottnak lenni...
Ahogy írtam már és most is ismétlem: Ez egy lehetőség.
"Csak a rend kedvéért: a kvantumfizika semmiféle természetfelettit nem tapogat. Az a bizonyos "megfigyelő" pedig egy műszer."
Ez mélységes tévedés ! Kvantumfizikai ismeretek hiánya van, hogy ezt gondolod.
Megfigyeltük mérés nélkül kvantumrészecskét és visszaigazoltuk kísérlettel, hogy nem a mérés, hanem a megfigyelés omlasztotta össze a hullámfüggvényt. Egyébként a kérdésed jogos Ozmium. Azt hittem ezt tudják a szkeptikusok, de eszerint mégsem.
Elmagyarázva ez a következő : Egy fotont féligáteresztő tükrön vezetjük át vagy csak 2 rést teszünk az útjába, az ernyőn utána hulláminterferenciát kapunk, normál esetben. Az egyik útjába egy interferométert teszünk, mely nem méri meg, nem korlátozza a fotont és nincsen rá hatással sem, csupán megjelöli számunkra, azzal hogy tudjuk milyen lesz a fény rezgési síkja, tudjuk hogy az ernyőn a hullámként becsapódó részecske, melyik úton ment végig, azaz megfigyeljük.
Nagyon érdekes és meghökkentő módon a fény ekkor már nem interferenciaképet ad, hanem részecskeként vagy az egyik vagy pedig a másik résen megy át, azaz megfigyelve már részecskeként viselkedett, mert csak az egyik útonment végig. Hóhó, de miért? Hiszen, nem mértük meg, nem is csináltunk vele semmit, csupán megfigyeltük, azzal hogy milyen rezgési síkban rezeg és ezzel bizony a hullám anyaggá változott :D
Ez a csoda !!
A kísérletet visszaigazoltuk : Ha nem ernyőre érkeztek a fotonok, hanem újra összekevertük őket a végén ismét hullámként csapódtak az ernyőbe, hulláminterferenciát okozva. Most nem figyeltük meg melyik kvantumrészecske ment át melyik résen és ez a megfigyelés nem omlasztotta össze a hullámfüggvényt, így hullámkép lett az ernyőn :D
Döbbenetes !
Ez a színtiszta bizonyítása, hogy maga a MEGFIGYELÉS omlasztja össze a hullámfüggvényt, nem pedig a mérés. Innentől már érthető lesz a magyarázó video https://www.youtube.com/watch?v=7fGu6We1Z4I
Gondolkoztál azon miért van az, hogy minden gondolkodó ember a Mátrix c. filmben Neoként feszegetett problémákon magára ismer ? Miért van nekem és minden embernek az a kérdése állandóan, hogy nem innen való ? Miért itt nyomorgunk az anyagi világban ? Miért kell szenvednünk, ha eleve jólelkű ember vagyok és szerintem sokan. Miért érzem, azt hogy egy magasabb szellemiségem van és máshova tartozok?
Többet is írhatnék, de úgyis tudod, milyen végső kérdésekkel küzed az ember. Mondhatnám, hogy sajnos, mert itt szenvedsz te is :/
Úgy érzem és úgy tudom a spiritualitásból, hogy a világ öröktől fogva létezik. Akkor örökké tartó fejlődés után, még mindíg csak itt tartunk mi lelkek? Lehet, hogy minden örökkön örökké ismétlődik, egy változatlan örök körforgás a világ. Ezt is nehéz megemészteni. Ha végtelen idő alatt még csak itt tartunk, hogyan várhatnánk el, hogy valaha is feljebb jutunk ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!