Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne ráérezni a...

Hogyan lehetne ráérezni a élet értelmére a valós spirituális értelmében?

Figyelt kérdés

Rengeteg természettudományt tanultam, míg egyértelműen világossá vált bennem, az ami a legnagyobb tudósokban (Heisenberg,einstein,Feyerabend...) is kirajzolódott életük végén ; a világ anyagi látható része felett található egy lelkileg az érzékünk számára érezhető spirituális világ, melyet már a kvantumfizika is elkezdte kitapogatózni.

Nem szeretném azt az utat végigjárni, míg a materializmuson felnőtt természettudomány ezt a transzcendens világot évezredek alatt kitapogatja. Most érdekelne intuitív úton hogyan kezdjek ráérezni a végső igazságokra, ami a dolgok, az anyag mögött vannak. Segítenél abban, hogy elmondod tapasztataid vagy megosztod itt és adsz némi lendületet?

2015. máj. 30. 20:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
51%
Igen, amilyen műszert létrehozott az ember csak azzal tudja vizsgálni a világot és ha annak a műszernek az eredményei mást mutatnak mint amit addig elképzelt, akkor elkezd kételkedni.
2015. máj. 30. 22:27
 12/31 Ozmium42 ***** válasza:
90%
A lényeg az, hogy nem történik semmi természetfeletti.
2015. máj. 30. 22:35
 13/31 anonim ***** válasza:

Én mondom ezek az Ozmiumuk egyre többen és többen vannak!

Nem akarok, így éjszaka vitába szállni senkivel azért nem írom az észrevételem. Pedig én mondom gyerekek itt nagyon sok fizikai bukfenc van, de mindegy, jóccakát kívánok mindenkinek!

2015. máj. 30. 22:48
 14/31 anonim ***** válasza:
Ezt már sokan mondták a történelem folyamán, hogy nincs "természetfeletti". De mégis kiderült hogy a föld kering a nap körül, meg hogy van kisebb az atomnál is stb. Szerintem érdekes dolgok fognak még kiderülni amit el sem tud képzelni a mai ember. Nem véletlenül építettek sok milliárdból részecskegyorsítót. Pont azért hogy megfejtsék az univerzum működését. De ha téged nem érdekel akkor maradj meg a jól bevált világképednél.
2015. máj. 30. 22:52
 15/31 Ozmium42 ***** válasza:
90%

"Szerintem érdekes dolgok fognak még kiderülni amit el sem tud képzelni a mai ember."

De te igen, és ez a lényeg!

2015. máj. 30. 23:15
 16/31 anonim ***** válasza:
25%
Természet feletti, és alatti nincs. Csak természet. De baromi nagy beképzeltség azt állítani, hogy bárki, tudós, vagy okkultista ismerné a természetet. Amit a tudós nem ért, azt kutatja. Az okkultista ugyanezt teszi, csak más eszközökkel. És nem feltétlen a tudós jut helyes megállapításra. A kvantumfizika pedig nem csak a műszert tekinti megfigyelőnek, hanem bármit, ami képes különbséget tenni két állapot között. Az ember képes rá. Amíg az ember nem vizsgál valamit, az lehet bármi, de ha már vizsgálja, akkor csak egyféle dolog lehet, függően attól, miként vizsgálta. Pontosan ez a lényege a "természetfeletti" mágikus műveleteknek. A cél bekövetkezik. Nem tudni, hogy bekövetkezett volna-e akkor is, ha a mágikus cselekedetet nem hajtják végre, mivel végrehajtották. Visszamenőlegesen pedig nem lehet újravizsgálni. Lehet mondani hogy szerencse, de akkor is ott van a tudatos döntés, hogy az illető tett érte valamit.
2015. máj. 30. 23:22
 17/31 Ozmium42 ***** válasza:
62%

Huo: nem tudsz szemmel vizsgálni egy elektront, úgyhogy teljesen lehetetlen, hogy az ember legyen a megfigyelő. Egy műszer tudja, de csak annak az árán, hogy kölcsönhatásba lép vele, és ez a kölcsönhatás meg is változtatja a vizsgált részecskét. Az ember sehol nincs a képben.

Ne magyarázd félre a tényeket, hogy közelítsenek a mágikus téveszmékhez.

Mikor jutott az okkultizmus helyes következtetésre eddig? Milyen megismerési módszere bizonyult megbízhatónak?

2015. máj. 30. 23:30
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

A kvantumfizika tárgyát nem csak az elektronok képezik. Sarkítasz, hogy amit mondasz, közelebb legyen a materialista tudományhoz.

Mikor volt az okkultizmusnak igaza? Minden esetben, amikor egy új tudományos tézis állt elő egy korábban filozófiai elgondolásból. Ha nagyon ragaszkodsz a számokhoz, akkor csak a szakrális geometriáig kell elzarándokolnod, aranymetszés, satöbbi. De persze ha hajlandó lennél okkult klasszikusokat, illetve ókori szent iratokat olvasni-a biblián kívül- akkor esetleg rábukkanhatnál a ma ténynek elkönyvelt tudományos tézisek eredetére. Mivel ezt nem fogod megtenni, ezért a vita teljes mértékben tárgytalan. Bizonyítást vársz, de a bizonyítékot nem vagy hajlandó megvizsgálni. Mondjuk nem is neked kell, nem vagy tudós, vagy kutató.

2015. máj. 30. 23:39
 19/31 Ozmium42 ***** válasza:
62%
Ennyi? Olvass utána hujegyerek? Én is mondhatnám, hogy ásd bele magad a kvantumfizikába az ismeretterjesztésnél mélyebb szintre, de ezt nem várom el tőled, ha nem ez az érdeklődési köröd. Attól lehet beszélni kvantumfizikáról, legfeljebb kijavítalak. De nem jövök ezzel, hogy bezzeg ha olyan okos lennél, mint én, és utánaolvasnál...
2015. máj. 30. 23:47
 20/31 anonim ***** válasza:
9%

Kellemetlen, ha azt mondják, olvass, ugye? Hasonlóan ahhoz, amikor egyszerűen csak wikipédiát linkelsz. Sajnos, vagy nem sajnos, amit olvasásra ajánlottam nincs fent a wikin, főleg hogy több ezer oldal.

És ha hiszed, ha nem, érdekel a kvantumfizika-is. Minden természettudománnyal együtt. Nem feltétlen tájékozatlan az, aki okkult témakörben is kutat...

2015. máj. 31. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!