A négy fő elem közül (tűz, víz, föld, levegő) melyik a kedvencetek, és miért?
Van akik vércsoporthoz kötik az elemeket.
És nem csak ez a 4 elem létezik.
Mindegyik szükséges az élet fennmaradásához, szóval én inkább mindet egyszerre.
hogy maradna változatlan, előző? tessék szemlélődni az elemek dinamikáján, az építő és pusztító- szabályozó kölcsönhatásokon
A tűz, víz és a levegő szükségesek életemhez, tehát, míg élek kedvelnem kell.
Hiába kedvelem a fentieket, mégis a negyedikkel fogok több időt tölteni...
#13 Ha kötekedni akarsz, akkor kötekedj ezzel, ezek ugyanis az elemek valójában, a többi csak ókori babona.
A föld is nélkülözhetetlen, a fa is, dubitus.
Előző, Ozmium, vedd már a kezedbe az Ókori kínai filozófiát, és fakadj sírva, hogy mennyire naiv realista a scinetista újkori babona. És ragyogó rendszerben a kínai univerzizmus.
Igaz azzal nem lehetett atom és vegyi fegyvereket készíteni, gént manipulálni.
Csak emberi életet élni.
Na, de már nem sok van hátra.
*
József Attila:
SZÓLT AZ EMBER
Volt az ember. Járt, megállt, szétnézett,
Aztán azt mondta: Körtefa vagyok.
S gyökere lett a föld, dereka a magasság,
Lombja az ég
És körtét ettek a bogarak,
A madarak, az éhes csillagok.
Akkor tovább ment. Járt, megállt, szétnézett,
Aztán azt mondta: Szén és vas vagyok.
És csörömpölő acélműhelyekben
Tűzre dobta a nagy hegyeket,
Hogy a halállal és az új időkkel
Száguldják meg a versenyt dübörögve
Szédítő, karcsú expresszvonatok.
Szólt az ember, szólt, megállt és elment
S csak azt nem mondta, hogy ember vagyok.
A tűz, a víz, a levegő és a föld csak 4 elem a sok közül, de ugyanannyira szükségesek a földi élethez.
Én nem ragaszkodom egyikhez sem, nincs kedvencem ezek közül, de azt sem mondtam, hogy mindegyik a kedvencem.
Magyarán örülök, hogy vannak, és hálás vagyok Istennek, hogy jól működteti ezeket az elemeket, hogy az ember a Földön tudjon élni. :)
A tűz kivételével mindegyiket imádom és mindegyikhez kötődöm... A vízhez azért, mert folyó mellett nőttem fel, és már pici koromban megtanultam úszni, és azóta is a víz közelsége jelenti a legnagyobb megnyugvást, az otthon érzését, és ha benne vagyok, akkor a súlyok, gondok elengedését, hiszen csak lebegek és körülölel az éltető víz.
A földet azért szeretem, mert az jelképezi magát a bolygót, Föld Anyát, akinek a gyermeke vagyok. A biztonságot és az otthont jelenti.
A levegőt azért imádom, mert a szárnyalás, a szabadság, a rugalmasság jelképe számomra. Mindig is csodálattal néztem a repülőgépeket és mindig vonzott az a hatalmas tér, a végtelen égbolt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!