Negatív gondolatok tényleg taszítanak?
Azt felismertem, hogy hasonló problémájú embereket vonzok be. Egyik se tud elköteleződni, mindegyiknek önértékelési gondja van, keresi az "útját" a világban és fél az új dolgoktól. Tudom, hogy ezek blokkok bennem is és, hogy nekem kell tudnom feloldani, de hátha valakinek van valami tippje erre, hogy hogyan lehetne ezen változtatni.
Az eddigi válaszokat köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz :)
Tesvérem, amit én tudok neked válaszolni a " hogyan lehetne ezen változtatni" kérdésedre az az hogy szemlélődjél, meditáljál, ássál magadba mélyen.
Amikor egyedül vagy, vagy úgy tűnik hogy unatkozni kezdesz, vagy legkésted a vonatod és csak 1 óra múlva megy, akkor ne a telefonodat nyomogassad, meg netezzél, meg melléktevékenység után nézzél,
hanem:
szemlélődjél, meditáljál, ássál magadba mélyen.
Áss mélyre, légy az őszintébbnél is őszintébb magaddal, ismerd fel a dolgok igazi természetét.
Mi nem tudjuk helyetted ezt megtenni, neked kell a hónapokat és éveket rászánnod!!
Életeddé váljon Önmagad meg- és felismerése.
Amit én tudok neked válaszolni, hogy: a dolgok üresek.
Olvass a Pradzsnya paramita szútráról és tanítások az ürességről.
Hm?
Mindenki szívesebben megy oda egy olyan emberhez, akiről derű és boldogság sugárzik, mint egy olyanhoz, aki befordult.
Miért nem tudsz elköteleződni? Mitől félsz?
Őnértékelési zavar: az első és legfontosabb, hogy soha ne másokhoz hasonlítsd magadat. Így mindig alul maradnál.
Aki nem mer új dolgokba belevágni, annak önbizalma se lesz. A megszokott dolgok sikerélményei egy idő után kevesek ahhoz, hogy önbizalmat építsenek. Ha új dologba vágsz bele, akkor a sikerélmények generálják az önbizalmat.
Az útkeresés nem negatív dolog, kivéve akkor, ha nem a saját álmaidat éled, hanem valaki másét, megfelelési kényszerből. Fontos, hogy olyan dolgot csinálj, amit szeretsz, mert abban automatikusan sikeres leszel, és ez magával hoz egy csomó pozitív dolgot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!