Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Negatív gondolatok tényleg...

Negatív gondolatok tényleg taszítanak?

Figyelt kérdés
Eléggé negatív ember vagyok. Nem vagyok megelégedve magammal és a párkapcsolataim se sikerülnek. Mindig ugyan azzal a defekttel rendelkező emberbe futok bele. Lehetséges, hogy a negatív "úgy se lesz senkim" gondolatok taszítanak? És akkor fordítva működne? Pozitív gondolatok = siker?
2015. ápr. 29. 19:28
1 2
 1/15 gublug ***** válasza:
48%

Teljesen jól látod a helyzeted.

Kezdd el keresni, hogy hogyan tisztíthatod meg magad tartósan és maradandóan és érdemesen a zavaró érzelmektől.

Nem viccelek. A dolog nem egyszerű, de nem lehetetlen.

Olvasd el Milarépa élettörténetét kezdésnek.

2015. ápr. 29. 19:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Elolvastam. De ehhez elsőnek az önértékelésemen és a jóba vetett hitemen kéne javítani. Azzal hogy azt mondom minden jó lesz, attól még nem fogom elhinni. Hogyan lehetne ezen javítani?
2015. ápr. 29. 19:49
 3/15 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok nagyon pozitív, de sokszor úgy állok hozzá hogy márpedig ma boldog leszek. Na ez nálam se így megy, de megpróbálom a jót meglátni a helyzetekben. Mindenben. Sok sikert! ;)
2015. ápr. 29. 19:55
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, neked is sok sikert :)
2015. ápr. 29. 20:00
 5/15 gublug ***** válasza:
53%

A spirituális úton Csögyam Trungba szerint két verzió van:

1. Vannak problémáid, de nem foglalkozol velük, hanem úgy teszel, hogy minden szép és jó. Ám így a problémák valójában megoldatlanok maradnak.

2. Vannak problémáid, beismered őket, és elkezdesz velük dolgozni. Így megoldod őket, és fejlődsz.

A második verziót javaslom a kérdésedre, az a nyerő.

Az önértékelés más dolog kicsit, nem egyszerű. Nagyon ki kell tisztítani a fejet és felismerni a korlátozó előítéleket. Ez idő, türelmesnek kell lenned.

Választanod kell szerintem egy több száz vagy ezeréves tradíciót és gyakorolni a gyakorlatait és elmélkedni a tanításain: hinduizmus, buddhizmus, taoizmus, esetleg shaolin művészet, stb stb.

Ne egy újkeletű marhaságot válassz.

2015. ápr. 29. 20:07
 6/15 gublug ***** válasza:
Elnézést, nem Trungba, hanem Trungpa.
2015. ápr. 29. 20:08
 7/15 gublug ***** válasza:

Esetleg olvasd el

Sríla Praubháda (remélem jól írtam) Úton Önmagunk felé c. könyvét.

2015. ápr. 29. 20:09
 8/15 gublug ***** válasza:
A helyes név: Sríla Prabhupáda.
2015. ápr. 29. 20:10
 9/15 anonim válasza:
2015. ápr. 29. 20:33
 10/15 Fish1 ***** válasza:
53%

Igen, taszítanak. Helyesebben fogalmazva negatív gondolkodásmóddal negatív dolgokat vonzol be.

Hasonló hasonlót vonz, egyrészt ezért futsz bele hasonló hibákkal rendelkező emberekbe. Másrészt, mire tanít téged ez a helyzet, mi az, amin túl kellene lépned és megoldani?

2015. ápr. 29. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!