Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Most akkor mi honnan jottunk?...

Most akkor mi honnan jottunk? Es mi van a halal utan? Es miert vagyunk, elunk itt?

Figyelt kérdés
En ezt nem ertem, mindjart megorulok

2015. ápr. 16. 12:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
43%

J Ügynök, fogalmad sincs, mit jelent a spiritualitás. Nem ht-nem hit kérdése, hanem a magasabbrendű összefüggések előtérbe helyezéséről van szó. Ne abból indulj ki, amit ezen az oldalon ezotéria témában összehordanak, és ne is a vallási fanatizmusból.

Ha nyitott vagy rá, magad is megkeresed és megtalálod a válaszokat. A megismerés személyes út, nem lehet tótumfaktumokkal eléd tárni, ehhez mindent magadnak kell felismerned, hogy összeálljon a kép. (Nekem sem állt még össze, csak részigazságokra jöttem rá.) Rengeteg parapszichológiai kutatás van, amely megismételhető, bár magyarázat még nincs mellé, mert nem ismerik a mechanizmust. Legyen ez számodra a kiinduló alap, amennyiben egyáltalán érdekel ez a terület. Bár utóbbival is az a baj, hogy részigazságokra, részfolyamatokra koncentrál, ami megint azt eredményezi, hogy a fa gyökerének szőrszálhasogató vizsgálata közben magát az erdőt nem látni. :)

A kérdezőt foglalkoztatja a téma, mint jelenség, de még előtte is nyilván hosszú út áll. Senki nem fog itt neki konkrét választ adni, mindenkinek a saját útját kell járnia. Már az is eredmény, ha sikerül valamerre elindulni.

2015. ápr. 16. 19:53
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Elhiszed nekem, hogy én ezzel foglalkozok? Persze ez hobbi szinten kell érteni nem vagyok kutató sem fizikus, viszont én arra jöttem rá, hogy akik valamiben hívők azokat nem a "végső igazság" érdekli, hanem olyan valamiben keresnek összefüggéseket, amiben épp hisznek, vagy hinni akarnak. De ez azt eredményezi, hogy meg is kapják az önigazolás, mert összefüggéseket szinte bármiben lehet találni, így születnek az összeesküvés elméletek is. Ehhez még hozzátartozik az elvakultság, mert csak azoktól fogadnak el választ, akik egyetért velük, aki kívülálló annak a válasza mit sem ér, még ha kiabálna akkor se hallanák meg. Egy ezotéria hívőnek még az is válasz lehet a hóbortjára, ha a jelen tudomány nem tud kielégítő válasszal szolgálni, de ez vajon mit jelent? Mire enged következtetni?

Az ezotéria hívő tudja a választ, viszont egy gondolkodó ember nem tudja a választ azért keresi, egy gondolkodó ember nem igazolást keres, hanem választ.

Én nem a jelen oldalból indulok ki, hanem saját tapasztaltból, na most nem akarok reklámot írni, hogy én milyen nagy arc vagyok, de jól ismerem az ezotéria hívők észjárását.

2015. ápr. 16. 22:04
 13/14 anonim ***** válasza:
40%

Nézd, lehet, hogy meglep, de teljesen igazat adok neked a fentiekben. Minden ott leírt szavaddal egyetértek.

Teljesen más vakon hinni az ezotériában (Amúgy melyik téziseiben, mert sok egymásnak is ellentmond?), mint keresni, kutatni a különböző irányatok, filozófiai megközelítések között. Azt hiszed, én elhiszek bármit is? Valószínűsítek, kutatásaim alapján. És ehhez hozzájönnek saját élményeim (nem sok van, de annyi elég, hogy elindultam az utamon, és rájöttem, hogy az anyagi valóságon túl is van létező).

2015. ápr. 16. 22:41
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező:Ezt miért az ezotériában kérdezed meg?
2015. ápr. 19. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!