Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A spirituális technikák mind...

A spirituális technikák mind arra irányulnak, hogy jobb legyen nekünk. De ez nem az egó akarata, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés
Mi van, ha valakinek az a feladata itt a Földön, hogy megtapasztaljon egy bizonyos betegséget, vagy bármilyen szenvedést. Azzal, hogy az ember igyekszik jóvá, kényelmessé tenni az életét meditációval, reikivel, bevonzással vagy bármivel (mivel az egó kényelmes és kellemes életet akar magának), nem szegül szembe az eredeti tervnek, amit be kellene teljesítenie? Igaz, elég hülyén nézne ki, ha senki semmit nem tenne annak érdekében, hogy a rossz dolgokat csökkentse az életében. De most akkor tényleg születésünk előtt eltervezzük, hogy mit kell majd itt végbe vinnünk, vagy pedig azt csinálunk, amit akarunk, élve a szabad akaratunkkal?

2015. ápr. 13. 08:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is azon a véleményen vagyok, hogy a sorsodat kikerülni nem tudod. Tudatosan elviselni viszont mindent könnyebb, ebben segít a meditáció. A szenvedés tanít, ez a lényege, viszont ha jobban tanulsz, elvileg kevesebbet kell szenvedned.

Az utolsó kérdéseddel magam is sokat szoktam foglalkozni; jelen állás szerint úgy vélem, hogy nagyjából szabad kezünk van, viszont bizonyos témák és feladatok elől nem lehet kitérni, azok adva vannak.

2015. ápr. 15. 00:32
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Annyit még hozzátennék, hogy nem kell bedőlni a főleg USA-ból származó "légy gazdag most agykontrollal" és egyéb, materialista szemléletű filozófiának, amely meditációt, "bevonzást" és egyéb szellemi módszert hív segítségül. Az ilyen nyilván az egó vágyait akarja teljesíteni, és nem a tudatos élettel, megéléssel, életúttal törődni.
2015. ápr. 15. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!