Létezik olyan hogy jó és rossz?
Figyelt kérdés
Ha a jónak a jó a jó, a rossznak meg a rossz a jó? Akkor most ki a jó...2015. ápr. 9. 21:23
1/12 anonim válasza:
Értelmetlen alkérdésed.
Van jó s rossz, igen.
2/12 anonim válasza:
az elmédben létezik. Ha nem így lenne akkor nemtetted volna fel a kérédést
4/12 anonim válasza:
Természetesen mindkettő létezik és egyik sem zárja ki a másikat. Aki jó lehet rossz is, és fordítva.
5/12 A kérdező kommentje:
Ha a jó is azt gondolja magáról hogy jó, és a rossz is azt gondolja magáról hogy jó. Mégsem lehet mindkettő jó? Mert az egyik rossz.
2015. ápr. 9. 22:09
6/12 anonim válasza:
Aki fejlettebb, az már érti/érzi a két megnyilvánulás közötti eltérést. Ezért inkább a "jó"-t választja. Bizonyos fejletlen "emberek", nem tudnak különbséget tenni a két lehetőség között. Csak annyit érzékelnek az életből, hogy a pénz a minden. Ami persze, nem igaz! Számukra a hozzáférés is egyoldalúvá válik. Egyedül az számít; sok legyen, bármilyen módon, de sok legyen! És mindent megtesznek lelkiismeret nélkül a pénz megszerzésére. Ezt nevezzük "rossz"-nak.
7/12 Ozmium42 válasza:
A jó és rossz fogalma relatív és önkényes, ettől még létezik. A társadalmak konvenciókat fogalmaznak meg arról, hogy mi a jó, és mi a rossz. A fogalompár relatív tartalma a magyarázat arra, miért tartja magát jónak a rossz is. Azért, mert saját jó-felfogása van, ami eltér a másik oldal jó-felfogásától. A jó-rossz, mint oldal, valószínűleg az eredetéből magyarázható. A jó időben megelőzi a rossz csoportot, a rossz csoport a jóból válik ki, mert valami problémája van a társadalmi konvenciókkal. Emiatt gyakran előfordul, hogy kizárásos alapon a "rossz" címkét fel is vállalják.
8/12 anonim válasza:
A rossz ami nekem rossz vagy másoknak. A jó pedig ami nekem jó vagy másoknak.
Valami lehet jó is és rossz is egyszerre. Az érintett szereplők döntik el elsődlegesen, hogy számukra hogyan értékelik a tényeket. Viszont lehet csak az egyik oldal jut a szereplőknek és a rosszat senki sem szereti.
Egy biztos: én a jót választom. Aminek én is része vagyok.
Rossz ami árt, nem babonák, képzelgések, hiedelmek.
Elgondolkodtató téma:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
9/12 A kérdező kommentje:
#7 #8 like
2015. ápr. 10. 01:16
10/12 anonim válasza:
Mivel nem létezik abszolút morális vagy minőségi referencia, a jó és a rossz fogalma mindig csak az aktuális relatív rendszeren belül értelmezhető, legyen az társadalmi rendszer vagy szubjektív nézőpont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!